Українські школярі навчилися дякувати по-китайськи

Вересень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1125 | Коментарі: 0

3 вересня 2012 року Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Чжан Сіюнь та керівництво компанії «Acer Україна» взяли участь у відкритті комп’ютерного класу у київській спеціалізованій школі «Перспектива» № 194.

Відкриття цього комп’ютерного класу стало можливим завдяки підписаній Угоді між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки про надання комп’ютерної техніки для загальноосвітніх навчальних закладів України. «Мені дуже приємно, що велика спільна робота України і Китайської Народної Республіки з надання гуманітарно-освітньої допомоги має вже практичне втілення», - зазначив Міністр.

У рамках реалізації цієї угоди, ініційованої Президентом України Віктором Януковичем та підтриманої керівництвом Китайської Народної Республіки, 15 тисяч нових комп’ютерів надійшли до шкіл усіх регіонів України. За словами Дмитра Табачника, цей унікальний проект народився у результаті особистої зустрічі Президента України та Голови Уряду Китайської Народної Республіки, на якій обговорювалися питання співпраці, що піде на користь і українському народу, і народу Китайської Народної Республіки. «Зокрема, прийнято рішення про те, що Уряд КНР надає допомогу заради покращення якості освіти», - поінформував Міністр.

Заради того, аби встигнути до початку нового навчального року посадити школярів за новенькі комп’ютери, представниками обох сторін була здійснена масштабна й оперативна робота. «15 тисяч новеньких комп’ютерів надійшли 21 серпня до Києва. А вже сьогодні, як бачите, школярі на них вчаться», - повідомив Дмитро Табачник. Згодом ця техніка була облікована та розподілена між регіонами в залежності від потреб їх загальноосвітніх навчальних закладів.

«Це блискучий початок, я дуже радий, що у цьому проекті беруть участь Уряд Китайської Народної Республіки, тому що Україну і Китай єднають відносини справжньої багатолітньої дружби, справжнього партнерства, і не тільки на політичному вимірі, на вимірі державному, а й на вимірі людських стосунків», - наголосив Міністр.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Чжан Сіюнь висловив радість від того, що він може поряд із Міністром Дмитром Табачником привітати усіх школярів України з початком нового навчального року. «І мені приємно, що пан директор школи відзначив, що китайська техніка – якісна і чудово працює; а головне – що дітям України сподобалась ця китайська комп’ютерна техніка», - зазначив Чжан Сіюнь. За словами Посла, є багато програм співпраці, але ця йому особливо до вподоби, «адже усі ми чудово розуміємо, що майбутнє країни найбільше залежить від тих дітей, які зростають та навчаються зараз».

Директор спеціалізованої школи «Перспектива» № 194 Віталій Косакевич виступив із словами подяки за такий корисний проект та чудову нагоду для школярів здобувати знання за допомогою новітньої техніки, освоювати нові програми та операційні системи, які є широко розповсюдженими в усьому світі.

Після цього Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Чжан Сіюнь урочисто розрізали червону стрічку і оголосили новий комп’ютений клас відкритим.

Учні школи № 194 підготувалися до церемонії відкриття – за кілька годин до візиту гостей вони створили на нових комп’ютерах вітальні презентації. І, що особливо здивувало гостей із Китаю, слова привітання та подяки у презентаціях були китайською мовою. Зворушливі слайди із красивими ієрогліфами та надписами-перекладами «Дякуємо за комп’ютери!!!», «Вітаємо!», «Це наша школа», а також малюнки, що символізують українсько-китайську дружбу, стали справжнім джерелом усмішок китайської делегації під час візиту. Водночас презентації викликали й неабиякі здивування у гостей – адже у перший день навчального року школярі усього за кілька годин розібралися у роботі нової техніки, результатом чого стали такі яскраві «меседжи подяки».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool