Учні з Кіровоградщини здобувають все більше призових місць у міжнародних олімпіадах

Вересень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 969 | Коментарі: 0

Важливим показником успішності є результати, які учні демонструють під час олімпіад.

За інформацією начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимира Таборанського, на ІІІ етапі обласної олімпіади визначились лідери – це учні з міста Кропивницького, Олександрії, Світловодська, з Долинського району та Бобринецької ОТГ.

Серед аутсайдерів – Устинівський район, що не здобув жодного призового міста на обласному рівні. Дещо кращі результати продемонстрували учні з Онуфріївського району (3 дипломи), Олександрійського району – 3, Новоукраїнського – 4, Вільшанського – 5.
Володимир Таборанський відзначив, що також збільшилася кількість переможців від області на всеукраїнському рівні.
За його словами, суттєво зросла й якість отриманих дипломів. – Якщо попередній рік ми мали переважну кількість отриманих дипломів (80%) ІІІ ступеня, то нинішнього року вже маємо 3 дипломи І ступеня, 4 дипломи ІІ ступеня та 6 дипломів ІІІ ступеня, – повідомив директор профільного управління.

Серед предметів, з яких кіровоградські учні здобули перемоги на всеукраїнському рівні – історія, географія, інформаційні технології, економіка, біологія, фізика, іспанська та французька мови.

Серед навчальних закладів, учні яких здобули найбільше перемог в олімпіадах – гімназія №9, НВО «Вікторія П», НВК №34, НВО №6 (м. Кропивницький), Олександрійський колегіум, НВК «Ліцей інформаційних технологій – спеціалізована школа» ІІ ступеня, Олександрійська гімназія ім. Шевченка (м. Олександрія), спеціалізована школа №7 (м. Світловодськ).
Варто також зазначити, що учень з Голованівська Андрій Цепко став переможцем міжнародної олімпіади з інформатики.
Аналізуючи результати діяльності Малої академії наук Володимир Таборанський відзначив, що тут також є значні здобутки. Так, нинішнього року переможцями стали 19 майбутніх науковців. Завдяки таким результатам наша область посіла 13 місце у державі.
Лідерами з підготовки майбутніх науковців залишаються Кіровоградський обласний навчально-виховний комплекс (12 переможців), навчальні заклади міста Бобринця та Новомиргородського району (по 2 переможці), Гайворонського району, міста Олександрії та Кропивницького (по 1 переможцю).

Також, за успіхи у навчанні, та перемоги в олімпіадах учениці з Кіровоградщини Ольга Сухоярська та Наталія Холодовська отримали стипендії Президента України і вже навчаються у престижних вишах України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool