У вступників залишається два дні для подачі заяв

Липень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1095 | Коментарі: 0

Бажаючі здобути вищу освіту можуть подати документи для участі у конкурсному відборі впродовж сьогоднішнього та завтрашнього днів. А вже 1 серпня на інформаційних стендах приймальних комісій та веб-сайтах вищих навчальних закладів до 12.00 год. мають бути оприлюднені перші рейтингові списки.

«Станом на 8 годину 30 липня участь у вступній кампанії взяли 593 587 вступників. Системою електронного подання скористалися 65 276 осіб. Загалом до вищих навчальних закладів надійшло 1 821 605 заяв. До речі, кожна шоста заява (270 228) надіслана вступниками за допомогою електронної системи», - повідомив заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко.
Він нагадав, що особи, які хочуть подати електронну заяву, можуть скористатися електронною системою до 00 годин 01 хвилин 31 липня. За словами Миколи Фоменка, 31 липня у приймальних комісіях продовжиться прийом паперових заяв, а отримані електронні заяви будуть опрацьовуватися та формуватимуться рейтингові списки вступників.
«У п’ятірці лідерів серед вищих навчальних закладів залишаються Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Національний авіаційний університет та Національний університет «Львівська політехніка». Приємно, що серед найпопулярніших ВНЗ за кількістю поданих заяв знаходяться три технічні виші. Це є свідченням того, що інтерес вступників до технічних спеціальностей зростає і перед тим, як обирати вищий навчальний заклад, вступники враховують потреби ринку праці», - зауважив Микола Фоменко.

Він додав, що зараз найбільшу активність під час вступної кампанії продемонстрували вступники із таких областей:
Донецька область – 161 913 заяв;
Дніпропетровська область - 147 544 заяви;
м. Київ – 113 303 заяви;
Львівська область – 109 511 заяв;
Харківська область - 88 827 заяв;
Київська область - 72 657 заяв;
Одеська область 72 335 заяв;
Луганська область – 70 251 заява;
Вінницька область – 62 277 заяв;
Запорізька область – 61 512 заяв.

Нагадаємо, що вступна кампанія до вищих навчальних закладів розпочалася 2 липня. До 31 липня вступники подають заяви для участі у конкурсному відборі на вступ до ВНЗ України. 1 серпня оголошується перший рейтинговий список, 5 серпня – другий та 8 серпня – третій. 11 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на навчання за кошти державного бюджету.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool