У власне свято - так чудово свято місту дарувати! (ФОТО)

Травень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1532 | Коментарі: 0

Чергове свято подарувала рідному місту Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М.Бойченка. 16 травня, з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва (в рамках «Тижня культури») – просто неба – на вулиці Дворцовій – розташувалось «Місто бібліотечних цікавинок»

Це не перший вуличний Фестиваль, що дарують кіровоградцям працівники нашої бібліотеки (у вересні 2011 року відбувся «Фестиваль молодіжної книги на вулиці Дворцовій»). Тож нам дуже приємно, що досвід проведення подібних вуличних фестивалів перейняли і наші колеги з обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського, організувавши «Бібліофестиваль на Великій Перспективній».

 Вже з самого ранку біля бібліотеки розмістилося справжнє наметове бібліомістечко, кожен куточок якого був сповнений любов’ю до книги та читання. Протягом дня працював «Бібліокінозал», в якому демонструвались фільми про бібліотеку. З «Музичного мікрофону» лунали пісні про книгу та читання. Діяв «Виставковий бульвар», на полицях якого майоріли бібліотечні книжкові новинки, тематичні виставки про спорт, літо, відпочинок; яскраво оформлені стелажі з виданнями бібліотеки, виставки молодіжного літературного клубу «Ліра», фестивалю «Степограй», громадських організацій ТІМО «Відкриті двері» та «Пласт», виставки творчих робіт майстрів ГО «Єлисаветградський узвіз» та ін. закликали підійти, переглянути.
Спеціально для усіх любителів книги відкрив свої гостинні двері літній читальний зал «Інтелектуальне кафе», в якому протягом усього фестивального дня молодь охоче гортала сторінки улюблених книг та журналів, не пропускаючи при цьому жодної з подій, що відбувалася на імпровізованій сцені.
 На територій міста діяло «Еко-містечко», в якому розташувались представники родового поселення з хутора Буда Черкаської області. Ці творчі та надзвичайно обдаровані люди не лише демонстрували усім присутнім еко-вироби, створені хуторянами – прикраси, сумки, одяг, скриньки та багато іншого, але й проводили справжні майстер-класи з еко-кулінарії – навчали всіх охочих як готувати «живий» бездріжджовий хліб та «зелені» коктейлі.
Розташувалась на територій Міста і «Майстерня креативу», в якій постійно проводились майстер-класи в трьох цікавих техніках мистецтва «handmaid» - «Паперове диво», «Листівка власноруч» та «Пластилінові іграшки». Тут усі бажаючи мали змогу надати простір власній фантазії та створити поробки власними руками.
Разом з працівниками відділу мистецтв гості Фестивалю створювали картинки, фігурки, листівки та композиції з паперових баранців в техніці квілінг. Молодь охоче розпочинала творчий процес під керівництвом головного бібліотекаря Н.Борзенко і вже незабаром кожен виходив з майстерні з чудовими виробами.
Не меншим попитом користувався й інший майстер-клас – «Листівка власноруч», де працівники бібліотеки Ю.Олексієнко та І. Гресь – навчали всіх бажаючих створювати оригінальні подарунки до будь-якого свята – неповторні та яскраві листівки. І дійсно, кожен робив їх по своєму – тож навіть двох однакових нікому створити не вдалося. З посмішками, веселощами та власними листівочками розліталася молодь з цього намету. І одразу ж зупинялися біля майстер-класу «Пластилінові іграшки», який проводив молодий та надзвичайно обдарований хлопець – Сергій Омельяненко, учень Іванівської ЗОШ Новоукраїнського району. Сергій - справжній майстер пластилінових виробів. Усі вироби, що були презентовані, викликали захоплення та подив у відвідувачів, тож кожен намагався спробувати створити щось подібне. Особливо ж зацікавилися хлопці – адже в палатці Сергія було дуже багато пластилінових фігурок солдатиків, військової техніки та машинок, тож майже вся чоловіча половина відвідувачів Фестивалю постійно знаходилась біля Сергія і під його керівництвом поповнювали виставку пластилінових іграшок.
Творчістю, в усіх її виявах, була пройнята уся програма Фестивалю. Працював тут «Танцмайданчик», на якому презентували палкі східні танці дівчата з театральної студії сучасної хореографії «Маріца», а молоді учасники танцювальної студії «Арт» подарували присутнім запальний «Джайв».
На «Спортивному майданчику» відбувалися показові виступи бойових мистецтв «ушу» і «рукопашу гопак», а також незвичного виду спорту «гирьове жонглювання».
Федерація ушу влаштувала справжнє східне свято на спортивному майданчику. В яскравих костюмах з віялами та бутафорською зброєю молодь просто літала по імпровізованій сцені, тож жоден глядач не міг відірвати погляд від цього феєричного дійства. Хлопці з Федерації бойового гопаку під керівництвом В. Шевченка не лише продемонстрували основні прийоми цього рукопашу, але й провели справжній майстер-клас з самозахисту для усіх бажаючих.
Найбільш очікуваним та незвичним був виступ майстрів гирьового жонглювання Кіровоградської спортивної школи №1. Хлопці, ніби пір’їнками, жонглювали справжніми 16-ти кілограмовими гирями! До того ж – це були як одиночні, так і парні та групові виступи. Під час одного з показів спортсмен виконував вправи з жонглювання гирями стоячи просто над своїм напарником, що лежав на маті біля його ніг! Особливо ж вразив присутніх виступ майстра спорту, п’ятикратного рекордсмена України з гирьового жонглювання Романа Демидова, в рамках якого він зміг побити світовий рекорд з одночасного підйому 2-х 40-кілограмових гир. Протягом 30 секунд він зробив 15 підйомів! (попередній рекорд становив 12 підйомів). Тож черговий рекорд на Кіровоградщині встановлено – з чим і вітаємо Романа, кіровоградців та усіх очевидців цього дійства.
Молодих інтелектуалів постійно запрошували до участі у різноманітних заходах на зупинці «Пізнавальний». Тут вони мали нагоду стати учасниками бібліоекскурсу «Література про рідний край». А учасники інтелектуальних змагань в рамках літературної мандрівки «Цікаві таємниці із книжкової скарбниці» та гри-розваги «Літературний чемпіон» навіть отримали гарні призи - книги.
Завершив Фестиваль справжній концерт учнів та вихованців Кіровоградської музичної школи №1 ім. Г.Г.Нейгауза. Ці надзвичайно творчі, креативні та неймовірно обдаровані музиканти влаштували для усіх кіровоградців справжню феєрію естетичної насолоди. Гарні пісні, чудові соло на гітарі, бандурі та скрипці, виступи груп та ансамблів учнів школи створили настільки чудовий настрій що, навіть коли розпочався дощ, ніхто з присутніх не покинув свого місця – ні виступаючи, ні гості. Усіх захопила в свій полон Музика.
Надзвичайно чуттєве соло на саксофоні у виконанні викладача школи Дениса Чернецького та вражаючий спів викладачки Вікторії Делестьянової стали справжньою кульмінацією не лише концерту але й усього Фестивалю.
Щасливими, усміхненими, емоційно задоволеними залишали «Місто бібліотечних цікавинок» відвідувачі та гості Фестивалю.
Ми ж сподіваємось на нові зустрічі та нові проекти і запрошуємо усіх до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка. З нами завжди корисно, весело та цікаво!

У власне свято - так чудово свято місту дарувати! (ФОТО)

У власне свято - так чудово свято місту дарувати! (ФОТО)

У власне свято - так чудово свято місту дарувати! (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool