У Вільшанці відкрили фотогальванічну станцію.

Жовтень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 830 | Коментарі: 0

У 2016 році ТОВ «ЗАСЕНЕРГОСЕРВІС» на території смт Вільшанка розпочало реалізацію інвестиційного проекту з будівництва електростанції з використанням сонячної енергії. А сьогодні відбулось відкриття нової електростанції.

На площі близько 22 га встановлено майже 46 тисяч сонячних модулів (панелей), реконструйовано трансформаторну підстанцію, збудовано адміністративно-побутову будівлю та приміщення охорони.

Вартість основних фондів проекту, введених в експлуатацію, склала 306 млн. 93 тис. грн. Потужність станції – близько 10 МВт. За словами представників інвестора, планується зведення подібних станцій у Благовіщенську та Новоукраїнці.

В урочистостях взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він привітав усіх учасників непересічної події та відзначив, що сьогодні фотогальванічна станція "Вільшанка" є найбільшою та найпотужнішою сонячною електростанцією на території області.

- Потужність цієї станції втричі більша за потреби усього Вільшанського району. Цінності проекту додає й неймовірно велика інвестиційна складова – понад 300 млн. грн. стали частиною енергетичної незалежності України, - підкреслив посадовець.

Сергій Коваленко наголосив, що обласна державна адміністрація і в подальшому підтримуватиме реалізацію подібних проектів в області та побажав компанії успіхів, подальшого процвітання і нових проектів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool