У центрі Кіровограда затримали чоловіка із гранатами в кишені

Січень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1341 | Коментарі: 0

Одного з чоловіків оперативники зупинили на території одного з парків міста Кіровограда.

У кишені його куртки правоохоронці виявили 2 предмети, схожі на гранати Ф-1 та РГД-5. Решту арсеналу було знайдено вже у домоволодінні іншого громадянина. На місці відповідно вилучено предмети, схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, у кількості 5 одиниць, набої калібру 5,45 та магазин автомату Калашникова.
Обидва підозрюваних мешканці одного з сіл Кіровоградського району. Старшому 29 років, молодшому товаришу – 27 і він вже раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння крадіжки.
- Працівники Управління карного розшуку обласної поліції отримали оперативну інформацію щодо двох осіб, які «посилено» ведуть пошуки «покупців» на вибухові пристрої. Клієнтів чоловіки шукали через своїх знайомих і розраховували, що зможуть продати небезпечний «товар» за досить вигідною ціною. За все громадяни сподівалися отримати більше 15 тисяч гривень, – розповідає заступник начальника Головного Управління Нацполіції в Кіровоградській області – начальник кримінальної поліції Олександр Скляревський.
«Зустріч з покупцем один з підозрюваних запланував на другу половину дня. Та вже дорогою до визначеного місця зустрів оперативників. Удавати, що не знає про те, що лежить у кишені, чоловік не став. Того ж дня поліцейські побували і на території домоволодіння його односельчанина. Під час огляду, з дозволу господаря садиби, в одному з господарських приміщень було виявлено другу частину арсеналу вибухівки, набої калібру 5,45 у кількості 30 штук та магазин до автомату Калашникова, які, ймовірно, так само готувалися до «реалізації».

У даний час вилучені предмети направлено для проведення експертиз. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Сектор комунікації
ГУНП в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool