У центрі Кіровограда відкрито найбільший в області соціальний магазин

Травень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 2691 | Коментарі: 1

Сьогодні в обідній час на одній із центральних площ міста панувала святкова атмосфера – привід вагомий – відкриття на пл.Б.Хмельницького найбільшої в області соціальної крамниці.

В урочистому відкритті взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Ларін, Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус, заступник голови обласної ради Іван Владов, депутати обласної та міської рад, провідні товаровиробники Кіровоградщини та мешканці обласного центру.

- Сьогодні здійснилася моя чергова мрія – ми відкриваємо соціальний магазин, головною візитівкою якого є лояльна цінова політика та широкий асортимент якісних товарів місцевого виробництва, - наголосив Сергій Ларін.
Голова облдержадміністрації зазначив, що від самого початку роботи в області його владна команда перейнялася питанням забезпечення населення регіону недорогими товарами, які б відповідали державним стандартам якості, а місцевих виробників – ринком для збуту своєї продукції.
- На це спрямована наша обласна програма "Купуй кіровоградське!", - наголосив керівник області. - Чим більше продукції вироблятимуть місцеві підприємства, тим більше буде робочих місць, тим суттєвішими будуть відрахування до бюджету. А стабільний бюджет – запорука системної реалізації президентської соціальної політики та реформаторських кроків у регіоні.
- Сподіваюся, що наша ініціатива знайде гідне визнання і підтримку серед мешканців обласного центру, матиме соціальний ефект, а народна приказка "перший млинець грудкою" омине роботу крамниці, тому я пропоную усім надавати свої пропозиції щодо удосконалення роботи нового закладу, - звернувся до присутніх Сергій Ларін.
За словами директора ВАТ "Вересень плюс" Віталія Денисенка, який координує логістику торговельного закладу, чимало провідних кіровоградських виробників не просто долучилися до реалізації ініціативи керівництва області, а запропонували до продажу товар практично за собівартістю. - Низка компаній навіть виготовила продукцію спеціально для соціального магазину, - підкреслив Віталій Денисенко. – Серед них - групи компаній "Креатив", "Украгроком", "Ятрань", "Формула смаку" та багато інших підприємств області. Дизайн приміщення та загальну атмосферу крамниці створили фахівці рекламного агентства "Антураж-А".
Директор ВАТ "Вересень плюс" пообіцяв достойний сервіс та рівень обслуговування у закладі.
Як тільки-но керівники області та міста перерізали стрічку на новому магазині, усі учасники урочистої події наввипередки поспішили поповнити свої продовольчі запаси кіровоградськими товарами.
Голова облдержадміністрації оглянув асортимент представленої продукції, поспілкувався з виробниками та покупцями, поцікавившись враженням та думкою щодо створення такого закладу. У відповідь почув лише одне – слова вдячності.
Під час спілкування з журналістами у крамниці Сергій Ларін зауважив, що заклад створено не лише для соціально незахищених категорій громадян, а й для всіх мешканців та гостей обласного центру. Зважаючи на те, що ціни на більшість груп найпопулярніших товарів є нижчими від ринкових, товар відпускатиметься обмеженими партіями – лише по дві одиниці однієї продукції. – Таким чином, ми уникнемо спекуляцій, коли тут купляють 20 кг цукру по 5 гривень, а на ринку деруть за нього по 5.50 чи 6 грн., - підкреслив очільник області.
За словами Сергія Ларіна, торговельна надбавка на кіровоградську продукцію, представлену у соціальному магазині не перевищує 10%, а на соціально важливу групу товарів – вона взагалі відсутня.
Приміром, пакет пастеризованого Високобайрацького молока у крамниці можна придбати за 5,99 грн. за літр (в інших торговельних мережах 7,3-7,8 грн.), цукор – за 5 грн. за 1 кг (5,69-6,36 грн.), крупу гречану – за 8 грн. за 1 кг (8,26-9,49 грн.), яйця – 3,20 грн. (3,40 – 4,39 грн.), хліб "Домашній" – за 2,5 грн. (3,3 – 3,8 грн.), олію рафіновану – за 10 грн. (11,43-13,60 грн.), м'ясний фарш - за 16,9 грн. за 1 кг (19,2 грн.).
У магазині також представлено широкий асортимент бакалеї, макаронних та круп’яних виробів, молочної, м'ясної, хлібобулочної, кондитерської та інших видів продукції.
Незабаром у торговельному закладі відкриється віконце з молокоматом, де можна буде придбати незбиране молоко високої якості, що коштуватиме в межах п’яти гривен за літр.
Нагадуємо, що в рамках реалізації програми "Купуй кіровоградське!"у регіоні вже працює 10 соціальних магазинів і 70 соціальних відділів.

Більше фото


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool