У Світловодську реконструюють водоочисну станцію, яка забезпечує питною водою частину Кіровоградщини

Серпень 20, 2020 | Новини | Переглядів: 707 | Коментарі: 0

Продовжується реконструкція Дніпровської водоочисної станції ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Роботи здійснюються за кошти Світового банку та тривають поетапно, щоб не зупиняти водозабезпечення Світловодська, Олександрії, Знам'янки та Кропивницького.

Як проходить реконструкція, оглянув перший заступник голови ОДА Ігор Кузьмін із генеральним директором ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Романом Іликом сьогодні, 20 серпня.

У рамках проєкту передбачається зведення нового блоку очисних споруд.

Наразі підрядник проводить будівельні роботи на майданчику, де будуть розташовуватись будівлі основних технологічних споруд. Також паралельно працює на місці розміщення будівлі обробки осаду.

Міжнародний консультант Майкл Молнар, який здійснює на об’єкті контроль і технічний нагляд за будівництвом і дотриманням технологічних стандартів, зазначив, що залишається задоволеним темпами виконання робіт.

Окрім будівництва, у рамках робочого візиту Роман Ілик ознайомив Ігоря Кузьміна зі специфікою роботи водоочисної станції. Зокрема вони оглянули кілька етапів очистки води. Йдеться про первинну очистку хлором, а потім методом відстоювання з використанням кварцового піску.

Уже очищену воду досліджують у гідробіологічній лабораторії та хімічному відділенні. Перевіряють фізико-хімічні показники, наприклад, склад солі, а також органолептичні – запах, забарвленість тощо. Лише після цього воду починають постачати населенню.

Наразі за добу встигають очищувати близько 80 тис. м³. Натомість реконструкція дозволить застосувати в роботі станції нові технології очистки та збільшити потужності до 100 тис. м³. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool