У Світловодському районі ледь не вчаділа сім'я

Жовтень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1027 | Коментарі: 0

Легковажне та безвідповідальне ставлення до газу та газових приладів зазвичай закінчується бідою. Про нещасні випадки, пов’язані з порушенням правил безпеки при встановленні чи експлуатації газового обладнання, досить часто повідомляють засоби масової інформації. Та, на жаль, такі повідомлення насторожують і спонукають більш ретельно виконувати вимоги безпеки не усіх. Як результат - такі надзвичайні події повторюються.

15 жовтня у смт Власівка Світловодського району ледь не загинула від отруєння чадним газом молода сім'я з двома маленькими дітками: п’ятирічним хлопчиком та однорічною дівчинкою. Першим помітив небезпеку чоловік, який звернув увагу на млявість та погане самопочуття членів родини. Він викликав «швидку». Сім'ю госпіталізували до центральної районної лікарні. Наразі стан постраждалих середнього ступеня важкості. Джерелом отруєння стала самовільно встановлена господарями безвитяжна газова колонка.
Звертаємо вашу увагу, що проводити самовільну газифікацію будинку (квартири, садового будиночка), переставляти, проводити заміну та ремонт газового обладнання, проводити перепланування приміщень, де встановлено газові прилади, вносити зміни у конструкцію газових приладів, змінювати устрій димових і вентиляційних систем (каналів), заклеювати вентиляційні канали, замуровувати "кишеню" і люки, що призначаються для очищення димоходів, вимикати автоматику безпеки і регулювання, користуватися газом при несправних газових приладах, балонах, при відсутності тяги небезпечно для вашого життя.
Неухильно дотримуйтеся правил користування газовими приладами, стежте за тим, щоб вони були чистими і справними. Систематично провітрюйте приміщення. Перевіряйте наявність тяги в димоходах перед ввімкненням та під час роботи цих приладів. Стежте за справністю припливно-витяжної вентиляції. Не дозволяйте «господарювати» біля газу дітям! Не залишайте працюючі газові прилади без нагляду навіть на короткий час.
Якщо ви відчули запах газу, перш за все, перекрийте вентилі на газовому обладнанні і крани подачі газу перед ними та повідомте аварійну службу газу за номером «104», виведіть людей та організуйте провітрювання приміщення. І в жодному разі не запалюйте сірники та не вмикайте електроприлади.
Будьте відповідальними та обережними користувачами!

Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool