У ПТУ -12 (м. Знам'янка) впроваджуватимуться елементи дуального навчання.

Червень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко під час засідання регіональної ради професійної освіти. 

Елементи дуального навчання будуть здійснюватись спільно із Знам'янським локомотивним депо за професією "слюсар з ремонту рухомого складу" відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України.

Як поінформував начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський, профільне міністерство внесло ПТУ № 12 до переліку закладів, де впроваджуються елементи дуальної форми навчання: "Зокрема, передбачається, що на базі локомотивного депо Знам'янки є низка цехів, що готові прийняти 20 учнів, які отримуватимуть освіту на базі 11 класів, терміном 1 рік", - зазначив він. Володимир Таборанський звернувся до членів ради із пропозицією підтримати внесення змін до регіонального замовлення та доповнити його професією "Слюсар з ремонту рухомого складу" в кількості 20 осіб.

Одним із питань, що обговорили учасники засідання, стало питання формування державного замовлення на навчання в області. Питання викликало неабиякі дискусії, адже Міністерство економічного розвитку і торгівлі України затвердило методику середньострокового прогнозу потреби у кадрах на ринку праці, водночас, за твердженням окремих фахівців, методика має певні недоліки.

- Ми знаємо потреби ринку праці. Нам потрібні швачки, будівельники, менеджери, працівники дорожньої інфраструктури. Ми маємо певну кількість випускників 9-11-х класів, і саме на них ми розраховуємо. Наша задача – поєднати ці два показники, знайти найоптимальніший варіант замовлення, який гарантуватиме, що випускники потрібні на ринку праці та після навчання не стануть на облік до центру зайнятості, - наголосив Сергій Коваленко. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool