У оздоровчому таборі «Лісова пісня» відбулась акція

Липень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

Літні канікули – це пора коли рятувальники разом з батьками піклуються, щоб відпочинок дітей був безпечним, сповненим позитивних емоцій та сприяв оздоровленню.

 Тому рятувальники намагаються, щоб школярі навіть під час відпочинку суворо дотримувались правил безпеки. Саме з цією метою працівники Управління ДСНС в області провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у дитячому оздоровчому таборі «Лісова пісня», що у с.Оникієве Маловисківського району.
Програма заходу була насиченою та цікавою. Вихованцям табору показали, як працює черговий караул пожежно-рятувальної служби під час виїзду на ліквідацію надзвичайної події. Зокрема діти побачили роботу рятувальників у складі ланки газодимозахисної служби та порятунок потерпілого, який знаходився у задимленому приміщенні, порядок надання першої долікарської допомоги. Радісним захопленням та оплесками маленькі глядачі супроводжували показ роботи різних типів пожежних стволів, а також охоче знайомились з оснащенням пожежного автомобіля, цікавились призначенням різних інструментів та розпитували про роботу рятувальника. Під час акції дітям розповіли і про страшні наслідки від пожеж, які найчастіше трапляються через людську необачність. Окремо зупинилися і на тому, що на воді краще не затівати ризикованих ігор, а поводитись за правилами.
Неабияк зацікавила вихованців табору демонстрація макетів застарілих боєприпасів, які свого часу вилучили та знешкодили сапери групи піротехнічних робіт У ДСНС в області. Піротехнік детально розповів, яку небезпеку представляють ці знахідки та як поводитись у разі їх виявлення. При цьому рятувальник наголосив, що експерименти зі знайденими боєприпасами проводити не варто.
Безліч бажаючих взяли участь в конкурсі на швидке одягання спеціального захисного одягу пожежного. Спритність та вправність учасники показали і в конкурсах «Протигаз» та «Влуч у ціль».
По завершенню заходу учасники отримали застережні листівки та брошуру «Що варто знати юнацтву у непростий час». Враховуючи наскільки вразила й захопила акція юних глядачів, впевнені, що рятувальникам вдалося переконати дітей дбати власну безпеку.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool