У нас є порозуміння, зворотній зв'язок і єдине бачення того, що потрібно зробити у 2018 році,- Сергій Кузьменко

Лютий 27, 2018 | Новини | Переглядів: 912 | Коментарі: 0

На щотижневій апаратній нараді голова облдержадміністрації підбив підсумки проведення співбесід з керівниками територій. 

Протягом двох тижнів голови райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад звітували керівництву облдержадміністрації про результати соціально-економічного розвитку очолюваних ними територій в 2017 році та окреслювали перспективи на 2018 рік.

"Ми чітко розуміємо ситуацію на кожній з території. Враховуючи фінансові можливості місцевих бюджетів, можна сказати, що загалом ситуація досить стабільна, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Безумовно є певні труднощі на певних територіях. Облдержадміністрація про ці проблеми поінформована і координує дії з керівництвом тих територій, де потрібна допомога".

Звертаючись до очільників районів, міст обласного підпорядкування та ОТГ, де є проблеми, голова ОДА наголосив: "Вам необхідно приймати відповідальні рішення, спрямовані на те, щоб бюджети територій були спроможними". Сергій Кузьменко, зокрема, зауважив, що відповідальне рішення стосовно сфери охорони здоров'я необхідно ухвалити в Маловисківському районі, де окрім ЦРЛ, яка надає більшість медичних послуг населенню, функціонує ще й колишня відомча лікарня гірників у місті Смоліне. "Ми повинні чітко спрогнозувати і з'ясувати, які медичні послуги хочемо надавати населенню цієї території, і за що готові платити з місцевого бюджету. Це рішення – не просте, але треба домовлятися і ухвалювати, яка модель, яка система має працювати у галузі охорони здоров'я на території цього району", – зауважив голова ОДА керівникам Маловисківського району та Смолінської ОТГ.

Серед кадрових проблемних питань Сергій Кузьменко назвав необхідність призначення голів РДА в Бобринецькому та Вільшанському районах. Облдержадміністрація зробила відповідні подання і очікує рішень від центральних органів влади.

Стосовно ситуації у містах обласного підпорядкування, зокрема у найбільших населених пунктах – Кропивницькому і Олександрії, керівник ОДА зауважив, що фінансові можливості тут досить різні. Він підкреслив, що в обласного центру вони досить хороші і будуть спрямовані на реалізацію важливих інфраструктурних та соціальних проектів і, відповідно, на покращення рівня життя людей. "Але є міста, де бюджети фінансово забезпечені частково. Будемо просити державу про підтримку, оскільки економічних можливостей у них недостатньо. Але владі теж потрібно дбати, щоб економічний потенціал їхніх територій зростав, з'являлися нові робочі місця, нові підприємства і відповідно нові доходи до бюджету", – наголосив голова облдержадміністрації.

За словами Сергія Кузьменка, багато важливих проектів на Кіровоградщині заплановано реалізувати цього року. "Мені приємно, що є порозуміння і зворотній зв'язок із територіями. У нас єдине бачення того, що потрібно зробити у 2018 році. Сподіваюся, що за кілька тижнів ми матимемо змогу розпочати реалізацію запланованих проектів", – зауважив голова облдержадміністрації. Серед основних напрямів, які фінансуватимуться за кошти Державного бюджету у співфінансуванні з місцевими, Сергій Кузьменко назвав будівництво і оснащення сільських амбулаторій, а також опорні школи, професійно-технічну і інклюзивну освіту. На наступному засіданні сесії обласної ради депутати розглянуть можливість підтримки цих програм з обласного бюджету.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool