У минулому році платникам Кіровоградщини з бюджету повернуто понад 1 мільярд гривень податку на додану вартість

Січень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

У 2013 році бізнесмени регіону отримали 1 млрд. 51,3 млн.грн. бюджетного відшкодування на рахунки в банках, з майже 90 відсотків – в автоматичному режимі.

Всього повернуто „автоматом” 941,4 млн. грн. податку на додану вартість. Це в 2,9 рази або на 621,3 млн. грн. більше, ніж за 2012 рік.
Така тенденція пояснюється очевидними перевагами цього способу: скороченими термінами проведення перевірок та зарахуванням коштів на поточний рахунок платника податку. Що стосується термінів проведення перевірок, то з 1 січня 2014 року підприємства з позитивною податковою історією отримали можливість проходити прискорену процедуру відшкодування ПДВ. Для них термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури, буде скорочено з 20 до 5 днів. А отже загальний термін відшкодування ПДВ складе всього 11 робочих днів.
Оперативність та простота такого механізму сприяє підвищенню конкурентноздатності підприємств, тому фахівці органів Міндоходів у Кіровоградській області очікують, що кількість платників, які претендують на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, значно збільшиться.
Автоматичне відшкодування ПДВ у 2013 році отримали 7 суб’єктів господарювання регіону, які працюють в галузях машинобудування, харчової промисловості та транспортних перевезень. Це такі підприємства, як ПРАТ «Гідросила АПМ», ПАТ «Гідросила», ПРАТ «Торговий дім «Гідросила», ПП «ТД «Креатив-розлив», МААК «Урга», ТОВ «Коріда Тех» та ПАТ «Червона зірка».
Як запевняє начальник Головного управління Міндоходів Кіровоградщини Олександр Лебедєв питання відшкодування ПДВ знаходиться під особливим контролем, оскільки деякі платники податків, застосовуючи різні схеми, прагнуть отримати його незаконним шляхом. Так, протягом 2013 року упереджено безпідставно заявлений до відшкодування ПДВ в сумі 6,1 мільйонів гривень.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool