У Луцьку вшанували УПА ходою зі смолоскипами (відео)

Жовтень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 963 | Коментарі: 0

Зі смолоскапами в руках та з «ідеєю в серці» пройшлися центральними вулицями Луцька близько трьохсот волинян .

Захід організували на честь 71-ої річниці створення Української Повстанської Армії.
Ввечері біля стін Волинської облдержадміністрації вишикувалася колона учасників маршу, серед яких були члени молодіжних громадських організацій Волині, представники політичних партій, козаки та просто небайдужі лучани.
У перших рядах розташувалася молодь з банером «Вони загинули, щоб ми жили» та червоно-чорним стягом. Урочистою ходою колона направилася до Замкової площі. Окрім смолоскипів учасники ходи несли в руках державні синьо-жовті прапори та бандерівські.
Крокуючи містом націоналісти під звук барабана скандували гасла «Бандера - наш Герой! Покрова - наше свято!», «Герої не вмирають! Вмирають вороги!», «ОУН-УПА – державне визнання!», «Україна -понад усе», «Революція»та ін.
Смолоскипна хода продовжилася вічем біля стін Луцької тюрми. Виступаючі вшановували пам’ять героїв, які загинули, визволяючи рідну землю та закликали боротися за Україну далі.
«14 жовтня – найбільше свято для усіх українських націоналістів. Це свято величі духу, величі і могутності української нації. Мільйони життів були віддані за незажежність і дякувати Богу, що ми за честь маємо продовжити справу своїх попередників...Ми маємо бути щасливі, що потрапили у такий історичний час і, що можемо називатися нащадками воїнів УПА. Вони загинули, але їхні ідеї живі в наших серцях. І нехай сьогоднішній день стане для всіх або можливо для кількох людей, які сьогодні відвідали цей марш початком їхнього внутрішнього пробудження. Нехай кожен, хто є на ході - відчує дух давнини, відчує в собі дух предків, зов крові, який кличе, що потрібно будувати Україну…В Української Повстанської Армії ми маємо багато чого вчитися, але основне, що маємо засвоїти зараз в такі тяжкі часи для України – це єдності. Усі націоналістичні організації та люди, які усвідомлюють свою причетність до великого минулого повинні гуртуватися, об’єднуватися і діяти. Не просто поставити «лайк» в інтернеті, що УПА – герої, а як мінімум – прийти на якийсь захід, а максимум – це долучитися до націоналістичної організації і діяти…За нами майбутнє, тому що з нами Бог», - сказала голова ВМГО «Національний Альянс» Майя Москвич.
На завершення смолоскипної ходи учасники прочитали Молитву українського націоналіста та виконали державний гімн України.

Прес-служба ВМГО «Національний Альянс»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool