У лісових масивах Світловодсього та Новоархангельського району відбулися рейди (ФОТО)

Липень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 556 | Коментарі: 0

У пожежонебезпечний період загоряння у лісі може спричинити найменша іскра. Тому у спекотну пору забороняється розкладати багаття у зелених зонах.

Відпочивальникам та жителям міст і селищ Кіровоградщини під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи про це нагадують рятувальники, працівники поліції та лісового господарства.

17 липня фахівці згаданих відомств провели спільні рейди у лісових масивах Світловодсього та Новоархангельського району. Учасники перевірили місцевість, де полюбляють відпочивати громадяни, поспілкувались з відпочивальниками та нагадали правила пожежної безпеки.

Зокрема, не варто розкладати багать, кидати недопалків та сірників, не залишати сміття. У випадку невеликої пожежі можна загасити її власними силами. Якщо ж це не вдається, необхідно одразу повідомити про подію за номером «101». Громадянам також нагадали, що за випалювання рослинності та провокування пожеж у екосистемах законодавством передбачена відповідальність. Лісові пожежі небезпечні саме через наслідки, до яких вони можуть призвести – знищення лісового фонду, житлових або господарських будівель, розташованих поруч з лісовим масивом, загибель тварин, птахів, навіть людей. Завершуючи розмову, рятувальники надали усім співрозмовникам застережні листівки та порадили у теплу пору року бути обережними з вогнем та берегти зелені насадження від пожеж.

У ДСНС України у Кіровоградській області

У пожежонебезпечний період загоряння у лісі може спричинити найменша іскра. Тому у спекотну пору забороняється розкладати багаття у зелених зонах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool