У Кропивницьокму відбулася народознавча година

Травень 15, 2019 | Новини | Переглядів: 1321 | Коментарі: 0

У травневі дні ми святкуємо два споріднених свята – День Матері та День Сім’ї. З незапам’ятних часів вони були і залишаються основою основ, як запорука продовження роду. Це основи суспільства, в якому живе світ.

З метою розкриття значення матері, сім’ї, родини для кожного із нас та про збереження сімейних цінностей і традицій у Кропивницькому  в бібліотеці-філії №1 пройшла народознавча година «Дивосвіт родинних оберегів».

Під час заходу читачі дізналися про берегинь та обереги, як про давніх добрих символів нашого народу. Завдяки яким ми, українці, зберегли свою родовідну пам’ять, історію, культуру. Зацікавили неабияк дітей і народні повір’я, що часник, перець, вироби з солоного тіста відганяють від хати біду та нещастя. Колоски жита та вівса – обереги краси.

Мак охороняє нас від різних наврочень. Горох, гречка, квасоля символізують гарний врожай, тобто добробут, горіх – міцне здоров’я. Підсумком заходу була презентація книжкової викладки «Про українські традиції». З якої бібліотекарі ознайомили з літературою про звичаї, традиції української родини та родинні обереги. Потрібно, щоб всі ми дотримувалися родинних українських традицій та мали гарні обереги.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool