У Кропивницькому жінці допомогли стягнути пеню за прострочення по сплаті аліментів

Березень 15, 2019 | Новини | Переглядів: 2297 | Коментарі: 0

Суд зобов’язав стягнути з колишнього чоловіка 44 тис. грн заборгованості по сплаті аліментів та 340 тис. грн пені. Правову допомогу надавала Наталія Цуцман, фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Опрацювавши матеріали справи, Наталія Цуцман встановила, що її клієнтка стягує аліменти з колишнього чоловіка за період з 01.02.2014 року по 31.08.2018 року. Оскільки він неналежним чином їх сплачував, заборгованість по сплаті аліментів досягла 44399,30 грн.

Наталія Цуцман пояснила клієнтці, що ст. 180 СК України встановлений обов'язок батьків утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Відповідно до вимог ст. 195 СК України, заборгованість за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення.

За правовою природою аліментні зобов'язання – це періодичні платежі, які боржник зобов’язаний сплачували щомісячно. Несвоєчасна сплата аліментів передбачає настання негативних наслідків матеріального характеру у вигляді стягнення неустойки (пені).
Згідно з вимогами ст. 196 СК України при виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення від дня прострочення сплати аліментів до дня їх повного погашення або до дня ухвалення судом рішення про стягнення пені, але не більше 100 відсотків заборгованості. Розмір неустойки може бути зменшений судом з урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів. Пеня за заборгованість по сплаті аліментів нараховується на всю суму несплачених аліментів за кожний день прострочення її сплати, а її нарахування не обмежується тільки тим місяцем, в якому не проводилося стягнення.

читайте також Кропивницький: «Комунальні ігри» у 15 фотографіях

Фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман склала та подала до суду позовну заяву про стягнення заборгованості по аліментам, пені за прострочення сплати аліментів.

10 січня 2019 року рішенням Ленінського районного суду міста Кіровограда вирішено стягнути з громадянина А. на користь громадянки В. заборгованість по сплаті аліментів за період з 01.02.2014 року по 31.08.2018 року в сумі 44399,30 грн. та неустойку (пеню) по сплаті аліментів за період з 01.02.2014 року по 31.08.2018 року в сумі 340195,77 грн.

До Кропивницького місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53. Тел.: (0522) 32-08-24, моб. 095-876-62-33.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool