У Кропивницькому завершилися змагання на кращий взвод розвідки нацгвардії

Травень 26, 2021 | Новини | Переглядів: 1046 | Коментарі: 0

Протягом трьох днів гвардійці відпрацьовували основні навички для ведення розвідувальної діяльності в умовах лісостепу.

Завданням першого дня було виведення розвідувального взводу в район оперативного призначення. Під час пересування відпрацювали бойові порядки для даного типу місцевості, подолали водну перешкоду.

Випробуванням наступного дня стало виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальної групи, яка знаходилася у лісі у радіусі кількох кілометрів.

«Виявити та знешкодити диверсантів у так званій «зеленці» - завдання непросте, - каже Олександр - командир взводу розвідки, - нам допомогла злагодженість: діяли згідно бойового статуту, уважно шукали сліди, які міг залишити після себе ворог. Знайшли і знешкодили противника у старій будівлі».

Далі гвардійці рухалися за азимутом. Маршрут у 12 кілометрів пройшли за кілька годин та знайшли усі завдані координати.

«Подекуди ліс перетворювався на непролазні хащі та інколи доводилося майже повзти крізь стіну колючих чагарників, - говорить Андрій, розвідник. Але ми не припиняли рух і чітко дотримувалися правил роботи із компасом».

Завершальним етапом дня стало виявлення та знешкодження протитанкових та протипіхотних мін. Сапер-розвідник взводу розвідки Руслан: «Головне у пошуку мін – досконало знати абсолютно все про сучасні вибухові пристрої та їх саморобні різновиди. Ця інформація врятує життя не тільки саперу, а й усьому підрозділу. Також діяти потрібно без поспіху, упевнено і дуже обережно. Страху немає, якщо є знання».

На третій день учасники змагань виконували нормативи вправ стрільби із АК (150-200м), ПКМ (200-400м) та снайперської гвинтівки UAR-10 (250-300 м). Снайпер-розвідник Руслан: «Для снайпера головне мати не тільки мітке око – передусім потрібно вмикати голову. Важливо врахувати все – напрямок вітру, і навіть температура повітря можуть вплинути на результат». «Підсумками змагань я задоволений. Є оцінки відмінно, це дуже важливий показник. У стрільбі потрібно постійно вдосконалювати майстерність.

Найкращий результат завжди буде попереду. Загальна оцінка взводу – тверда четвірка». – говорить заступник командира батальйону оперативного призначення Артур.

І в кінці змагань взвод розвідки спеціального призначення рушив у 10-кілометровий марш-кидок. «У нас відкрилося друге дихання, - говорить командир відділення Катерина, - «Усі завдання були непростими, водночас дуже цікавими і захоплюючими. Попри сильні зливи із поривчастим вітром протягом цих трьох днів, нам вдалося пройти усі випробування. Три дні пролетіли як одна мить».

Головний суддя змагань, підполковник Віталій Левченко: «Змагання – це насправді серйозна підготовка наших розвідників до виконання завдань у районі проведення ООС. Це універсальні воїни, які виживуть у найтяжчих умовах й завжди стануть на захист державності та суверенітету України. Оце і є найголовніший результат». 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool