У Кропивницькому затримано «гастролерів», які обкрадали оселі громадян

Квітень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 877 | Коментарі: 0

Зловмисниками виявилися двоє родичів 30 та 34 років. На рахунку затриманих більше 60 фактів крадіжок. За такі дії особам загрожує тюремний строк терміном від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

До Кропивницького відділу поліції надійшла низка заяв про однотипні крадіжки з помешкань містян. У всіх випадках «голодні злодії», окрім привласнення цінних речей, не забували перевірити холодильник господарів та забрати звідти продукти харчування.

Днями, після чергового повідомлення про скоєння квартирних крадіжок, працівникам поліції вдалося вийти на слід «домушників». Поживившись чужим майном, зловмисники намагалися втекти на автомобілі. Однак, завдяки злагодженим діям поліцейських, які оперативно прибули на місце події та заблокували транспортний засіб, злодіїв було затримано. Крадіями виявилися двоє жителів міста Запоріжжя. Старший з чоловіків вже мав проблеми із законом за скоєння майнових злочинів.

Під час проведення слідчих дій в салоні автівки, на якій вони пересувались, працівники поліції виявили та вилучили у якості речових доказів фотоапарат, планшет, ноутбук, каблучки, продукти харчування та алкогольні напої.
Попередньо встановлено, що зловмисники вдень придивлялися до осель, відслідковували наявність господарів та проникали до помешкань, шляхом пошкодження замка. Об’єктами злочинних дій обирали переважно заможні будинки та квартири.
Із помешкань місцевих жителів забирали чималі грошові кошти, побутову техніку, коштовності та продукти харчування. Крадені речі збували, а виручені кошти витрачали на власні потреби.

«Наразі особам, які затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3, ч.4, ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 12 років ув’язнення, - повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. - Працівники поліції встановлюють причетність підозрюваних до скоєння інших подібних злочинів».

Під час санкціонованих обшуків за місцем тимчасового та постійного мешкання затриманих правоохоронці вилучили чималу суму грошових коштів постраждалих, техніки, золотих виробів та інших речових доказів.

За матеріалами Кропивницького відділу
поліції Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool