У Кропивницькому затримали злодія, який розкрадав ліфтове обладнання

Листопад 09, 2017 | Новини | Переглядів: 672 | Коментарі: 0

На рахунку 38-річного громадянина більше ніж 20 епізодів злочинної діяльності, йдеться саме про крадіжки комплектуючих до ліфтових механізмів у багатоповерхівках обласного центру.

Поліцейські перевіряють причетність особи до скоєння інших подібних злочинів. А їх і справді може бути значно більше, враховуючи той факт, що за своє життя крадій вже встиг отримати 16 судимостей та більше 20 років провів за гратами.

Після чергового звільнення зловмисник оселився в приватному домоволодінні в одному з мікрорайонів міста, тому, можливо, і не надто переймався проблемами людей, які мешкають у багатоповерхівках і щодня потерпають через необхідність підніматися сходами пішки на верхні поверхи. До того ж, саме хворобливе захоплення ліфтами у чоловіка, як виявилося, вже давно. Необхідні «навички» того, як вивести з ладу підключений до електромережі ліфтовий механізм, зловмисник, за його словами, здобув ще у далекому дитинстві. Розповів, що раніше разом із однолітками псував їх заради «втіхи». Згодом, коли зрозумів, що саме запчастини можуть бути джерелом прибутку, не вагаючись взявся за діло.

Особливу активність злодій став виявляти на початку жовтня. Зазвичай, зловмисник йшов на злочин вдень, із 10 до 13 години, у той час, коли мешканці будинків були відсутні вдома. Далі, обирав під’їзди, на дверях яких не було кодових замків, проносив на верхні поверхи сумку з металевим ломом, відмички та викрутки. У подальшому – гнув металеві секції перил, металеві двері та решітки, якими були відгороджені підходи до ліфтових кімнат, зламував двері до технічних приміщень, знеструмлював весь будинок та брався «розкурочувати» сам механізм. Із нього злодію були потрібні лише деталі…

Після скоєного чоловік виходив з багатоповерхівки, при цьому нічим не привертаючи до себе уваги оточуючих. У залежності від того, наскільки міцними виявлялися перепони до ліфтів, підозрюваний іноді встигав за один раз «відвідати» кілька під’їздів, де вчиняв те саме. Аби виплавити з крадених фрагментів кольоровий метал, зловмиснику не було потрібно багато часу. Усе це він робив на пустирі, а вже потім прямував до знайомих, які погоджувалися за порівняно невисоку плату обміняти крадене на гроші.

«Покласти край ганебним вчинкам та зарадити людям, які щоразу потерпали від незручностей через виведені з ладу ліфти, врешті вдалося дільничним офіцерам поліції Кропивницького відділу. «Шерифам», які добре попрацювали для того, аби встановити особу крадія, довелося влаштувати злодію засідку. У підсумку, в якості речових доказів знайшлися частини зіпсованих механізмів, підготовлені крадієм для продажу. Крім того, чоловіка впізнали свідки», - розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Володимир Куценко.

На теперішній час працівники поліції перевіряють особу на причетність до скоєння інших злочинів. Нині чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії злодію загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, а також доведеться відшкодувати завдані громаді збитки, які нині обраховуються десятками тисяч гривень.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool