У Кропивницькому затримали серійну шахрайку

Серпень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 871 | Коментарі: 0

40-річній раніше судимій місцевій жительці, яка ошукала близько 15 кропивничан, обрано міру запобіжного заходу.

Після отримання умовного строку за аналогічні злочини, жінка продовжувала «заробляти гроші» на довірливих пенсіонерах. Загалом аферистка видурила у мешканців обласного центру близько 30 тисяч гривень. За такі дії зловмисниця може потрапити за грати на строк до 3-х років.

Протягом трьох останніх місяців до Кіровоградського відділу поліції надійшла низка повідомлень від громадян, віком 60-90 років, про те, що вони стали жертвами шахрайки.

Змінивши зачіску та перефарбувавши волосся, аферистка продовжила дурити пенсіонерів. Вдень вона проводила поквартирний обхід у пошуках людей літнього віку, які мешкають самі. Жінка придивлялася до вікон, розпитувала сусідів, хто з мешканців будинку потребує її «соціальної допомоги», інколи зупиняла стареньких прямісінько на вулиці.
Зазвичай, зловмисниця представлялася працівником соціальної служби, або співробітником комунального підприємства і дізнавшись, якої саме допомоги потребують господарі помешкання, вигадувала нові схеми злочинів. Наприклад, пропонувала посприяти в отриманні державної матеріальної допомоги на свята, за низькою ціною встановити опалення, привести до ладу ванну кімнату, або ж купити нову газову плиту. Довірившись «благодійниці», пенсіонери віддавали свої скромні заощадження. Видурені кошти жінка у подальшому витрачала на власні потреби.

Зрозумівши, що потрапили на гачок аферистки, місцеві жителі звернулися за допомогою до поліції.
«Ретельно проаналізувавши усі методи шахрайств, поліцейські встановили особу причетну до їх скоєння, - розповів т.в.о. начальника відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Триває досудове слідство».

За шахрайське збагачення підозрюваній доведеться відповідати перед законом. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліцейські закликають пенсіонерів і, загалом, громадян різного віку бути більш обережними, не довіряти незнайомим людям та не впускати їх до свого помешкання. Обов’язково перевіряйте посвідчення в осіб, які представляються працівниками різних соціальних служб. Якщо ж все-таки ви стали жертвою подібного кримінального правопорушення, не зволікайте зі зверненням про подію до правоохоронних органів за номером «102».

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool