У Кропивницькому закликали громадян берегти ліс від вогню

Травень 15, 2020 | Новини | Переглядів: 895 | Коментарі: 0

На суворому дотриманні правил пожежної безпеки наголошують рятувальники під час проведення роз’яснювальної роботи серед громадян на території лісових масивів Кіровоградщини.

Хоча травень видався мінливим, коли дозволяє погода, відпочивальники все ж не утримуються від походів до лісу. Тож для протидії пожежам пожежно-рятувальною службою, управлінням лісового і мисливського господарства, поліцією вживається низка спільних заходів, зокрема, проводяться рейди на території лісництв.

14 травня рятувальники спільно з працівниками поліції, лісівниками та волонтерами обласної організації Червоного Хреста відвідали лісовий масив на Новомиколаївці у Кропивницькому – популярне місце відпочинку жителів обласного центру, навіть в умовах дії обмежувальних заходів. Учасники рейду нагадали громадянам, яких рекомендацій необхідно дотримуватись, аби не сталося пожежі у лісі. Порушників, які палили багаття, організаторами рейду виявлено не було. Працівники Управління ДСНС пояснили, що на початковій стадії пожежу у лісі можливо загасити самостійно. Якщо полум'я досягло вже таких розмірів, що здолати його самотужки неможливо, необхідно одразу телефонувати за номером «101».

Працівники лісгоспу при цьому наголосили, що розкладати багаття наразі заборонено законодавством. Знищення або пошкодження лісових масивів або зелених насаджень навколо населених пунктів карається штрафом – на цьому наголосили працівники поліції.

На суворому дотриманні правил пожежної безпеки наголошують рятувальники під час проведення роз’яснювальної роботи серед громадян на території лісових масивів Кіровоградщини.

На завершення розмови рятувальники надали громадянам листівки з основними порадами та закликали берегти ліс від вогню.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool