У Кропивницькому з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулися урочистості

Грудень 01, 2021 | Новини | Переглядів: 1214 | Коментарі: 0

Сьогодні, 1 грудня, у Кіровоградській ОДА відбулося відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю.

З вітальним словом до присутніх звернулася очільниця області Марія Чорна, яка акцентувала увагу на актуальності та важливості створення максимально доступного простору для людей з інвалідністю на території області. І саме вирішенням цього питання опікується керівництво держави та області.

«Ми всі маємо докладати усіх зусиль, щоб жителі Кіровоградщини, які мають інвалідність, почували себе в рівних умовах. Сьогодні в нашій державі робиться все для того, щоб усунути бар’єри, а створити безбар’єрне середовище, щоб кожна людина могла жити спокійно і комфортно. І зараз, коли створюються, ремонтуються об’єкти різних сфер, ми з командою приділяємо максимум нашої уваги щодо їхньої доступності. Це вимога Президента, щоб всі об’єкти «Великого будівництва» відповідали вимогами інклюзії. Тому ми не лише перевіряємо ці об’єкти на доступність, а наголошуємо на необхідності виправити недоліки під час будівельних робіт. Це все робиться для того, щоб кожен житель нашої області почував себе безпечно та не відчував будь-яких перепон. Я бажаю вам самореалізації, щоб у вашому житті були лише перемоги!» - звернулася до присутніх Марія Чорна.

Очільниця облдержадміністрації спільно з першим заступником голови обласної ради вручили почесні грамоти та подяки.

Зокрема, почесні грамоти облдержадміністрації отримали голова осередку громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері" Бобринецької громади Ірина Ленченко, голова осередку громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері" Компаніївської громади Іван Лушний, член громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері" Віта Романова.

Крім цього, сертифікати на придбання подарунків – офісної та побутової техніки -отримали представники обласної організації Українського товариства сліпих, комунального закладу «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому раді», обласного осередку Всеукраїнської громадської організації "Народна академія творчості інвалідів", громадської організації "Об’єднання родин осіб з інвалідністю "Серце матері", Кіровоградської обласної Асамблеї інвалідів, регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів "Інваспорт, обласної організації Українського товариства глухих.

Після урочистостей присутні насолодилися концертною програмою за участю солістів обласної філармонії. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool