У Кропивницькому встановили особу Інтернет-шахрая, який ошукав 17 громадян

Грудень 06, 2016 | Новини | Переглядів: 717 | Коментарі: 0

Незаконну діяльність 26-річного мешканця обласного центру викрили працівники відділу протидії  кіберзлочинам в Кіровоградській області.

Жертвами зловмисника стали жителі з різних регіонів України, які за неіснуючий товар перерахували «продавцю» майже 20 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що чоловік розміщував у мережі Інтернет інформацію про продаж автотранспорту, запчастин та комплектуючих до автомобілів, за ціною суттєво нижчою за ринкову. Зловмисник вів активну переписку з людьми, які виявили бажання придбати товари. Після отримання на банківську картку часткової або повної оплати «за замовлення», шахрай припиняв спілкування з покупцями, не виконавши свої зобов’язання.

На «фейкові» оголошення загалом відгукнулися 17 осіб із різних областей держави, які позбулися близько 20 тисяч гривень, не отримавши покупок. Чужі кошти шахрай використовував на власний розсуд.
Зловмиснику оголошено повідомлення про підозру. За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Департамент кіберполіції Національної поліції України звертається до користувачів Інтернет-магазинів, аукціонів та торгівельних майданчиків, із проханням бути обачними. Під час купівлі товарів за допомогою всесвітньої мережі не здійснювати переказ грошових коштів до отримання товару, користуватися послугами перевірених Інтернет-ресурсів та продавців.

За матеріалами відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області ДКП Національної поліції України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool