У Кропивницькому водопостачання Лелеківці та Балашівці стане стабільнішим

Квітень 14, 2021 | Новини | Переглядів: 656 | Коментарі: 0

Кропивницьке водопровідно-каналізаційне господарство завершує заміну аварійної ділянки трубопроводу на вулиці Короленка (від насосної станції «Зона 2б» до школи-інтернату).

Ця мережа постачає воду на Лелеківку, Стару Балашівку та частково Новомиколаївку – в тому числі й до четвертої міської лікарні та госпіталю.

Тут часто траплялися пориви, адже водогону вже близько 50 років.

400 метрів труби діаметром 400 мм вивели з експлуатації і в стару сталеву протягують сучасну пластикову діаметром 200 мм. Перед заміною провели необхідні розрахунки. Через зменшення водоспоживання (до 2000-го року підприємство постачало 120 тисяч кубометрів води за добу, зараз – 35-40 кубометрів) необхідність у трубах великого діаметру зникла.

Замінюють саме ту ділянку, на якій найчастіше траплялися пориви – бувало, що ремонт на цьому відрізку робили двічі на місяць. Нова труба прослужить щонайменше 50 років – таку гарантію на неї дає виробник.

Під час цієї роботи мешканців без води не залишають – підключили резервний водогін.

Матеріали закуплені власним коштом ОКВП «Дніпро – Кіровоград», роботи також виконані за рахунок підприємства. На все витратили приблизно 600 тисяч гривень.

Після заміни цієї ділянки аварійність трубопроводу зменшиться і водопостачання вказаних мікрорайонів стане стабільнішим.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool