У Кропивницькому водії продовжують конфліктувати з пільговиками

Вересень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 1133 | Коментарі: 0

Сьогодні, 13 вересня, у міській раді намагалися знайти шляхи врегулюваня всіх стосунків, що виникають при перевезенні в маршрутних таксі пасажирів пільгових категорій. У спеціальній робочій зустрічі з цієї проблеми взяли участь заступник міського голови Олександр Мосін, начальник управління розвитку транспорту та зв'язку Олександр Вергун, представник підприємства-перевізника ПП “Паритет Сервіс”, пасажир - учасник АТО Микола Нікітін, громадські активісти та журналісти.

Під час зустрічі була заслухана скарга учасника антитерористичної операції Миколи Нікітіна щодо грубої поведінки водія маршрутного таксі №77, який виказав невдоволення з приводу безкоштовного перевезення пільговиків. І хоча учаснику АТО ніхто не перешкоджав дістатися місця призначення, він був обурений реакцією і тоном розмови водія. При цьому, відзначив “атовець”, така ситуація трапилася з ним не вперше.

За результатами розмови Олександр Мосін відразу доручив керівнику профільного управління організувати зустріч з директорами транспортних підприємств щоб ще раз звернути їхню увагу на необхідність неухильного дотримання правил перевезення ними пасажирів пільгових категорій та дотримання водіями гідної поведінки під час виконання рейсів.

- За дорученням міського голови зустрічі і наради з керівництвом підприємств-перевізників відбуваються постійно, постійно проводиться необхідна робота з аналізу поведінки водіїв маршрутних таксі, - наголосив Олександр Мосін. – Складну ситуацію для перевізників ми, як влада, теж можемо зрозуміти, оскільки держава не компенсує пільгові перевезення. Сьогодні це лягло на плечі міського бюджету. У свою чергу, ми будемо ставити питання розглянути можливість компенсації перевезення пасажирів пільгових категорій перед депутатами міської ради.

У той же час, запобігти подібним випадкам надалі, вважає Микола Нікітін, можна запровадивши практику фіксації всіх порушень з боку водія і передачі фактів на “гарячу лінію” адміністрації транспортного підприємства, у відділ транспорту та зв'язку міської ради Кропивницького чи до поліції.

Окрім того громадські активісти разом з учасниками АТО вже розробила пам'ятки для водіїв та пасажирів, які пропонують розмістити у громадському транспорті обласного центру. Пам'ятка містить відомості про права та обов'язки обох сторін та посилання на конкретні закони, що регламентують право пільгових категорій пасажирів на безкоштовний проїзд.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool