У Кропивницькому визначено переможців обласного етапу фестивалю Дружин юних пожежних

Червень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 670 | Коментарі: 0

Традиційно, у перший місяць канікул школярів Кіровоградщини об’єднує обласний фестиваль дружин юних пожежних.

Цьогоріч 7 команд-переможниць районних, міських та зональних етапів виголошували свої гасла і переконували в перевагах безпечного способу життя зі сцени обласної філармонії, яка є нашим постійним партнером у проведенні фестивалю. 

Відкрив фестиваль начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, який підбадьорив команди, побажав успіху, перемоги та щиро подякував за активність у просвітницькому русі шкільних агітбригад.
Варто сказати, що спостерігати за подіями на сцені було не менш цікаво і захоплююче, ніж під час виступу професійних артистів. Діти, з їхньою щирістю, безпосередністю, артистизмом, гумором, не нав’язуючи стереотипів, запалили глядачів своєю вірою в необхідність дотримання правил безпеки у будь-якій сфері життя.

Хоча конкурсанти й жартували та посміхались зі сцени, їхні танці були запальними, а виступи – блискавичними і дотепними, випробування вони пройшли серйозне, гідне навіть дорослих рятувальників, адже змагання тривали цілий день: спочатку – яскрава естрадна частина, а потім учасники демонстрували вміння надавати першу допомогу, в'язати вузли, розрізняти їстівні та отруйні гриби і ягоди, приборкувати умовний вогонь під час практичної частини фестивалю, яка відбувалась на базі обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

«Брати участь у таких змаганнях дуже цікаво! – ділились враженнями учасники фестивалю. – Ми не лише демонструємо свої досягнення, а й завдяки духу суперництва отримуємо новий досвід. Крім того, у процесі виступу ми встигаємо навчити правилам безпеки інших».
Отже, хоча усі без винятку команди показали гідні результати, переможців визначено.

Перше місце виборола команда «Фенікс» з м. Бобринця, «срібло» завоювали учасники команди «Форс-мажор» з м. Кропивницький та третє місце посіли «Viva Вікторія» з м. Долинська. Заохочувальні подарунки організатори фестивалю підготували також і для кожного учасника. Проведення свята на високому рівні стало можливим завдяки тісній співпраці Управління ДСНС в області, управління освіти, науки, молоді та спорту, департаменту культури, туризму і культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кіровоградської обласної організації Добровільного пожежного товариства України.

Сподіваємось, що запалу, веселого настрою та позитиву учасникам фестивалю вистачить до наступного року, щоб знову взяти участь у цьому захоплюючому дійстві. Та головне, що знання, отримані ними сьогодні, залишаться на все життя. А, можливо, ми сьогодні познайомились із своїми майбутніми колегами – рятувальниками!

Прес-служба У ДСНС в області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool