У Кропивницькому вихованці дитячого садка грались та навчались разом із рятувальниками

Березень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 796 | Коментарі: 0

Головною передумовою виховання покоління свідомих громадян, відповідальних за власну безпеку та безпеку інших людей, є постійна просвітницька робота серед дітей різного віку, починаючи з найменших вихованців дитячих садків. З цією метою протягом року рятувальники Кіровоградщини проводять різноманітні навчально-розважальні заходи.

Так, 22 березня дітлахи з дошкільного навчального закладу № 24 «Вогник» м.Кропивницький мали змогу у формі гри-змагання дізнатись нові та закріпити в пам’яті вже відомі знання щодо безпеки життєдіяльності у побуті. Фахівці Управління ДСНС в області підготували цікаву програму під назвою «Безпечна мандрівка», яка передбачає цікаві дидактичні та рухливі ігри. Наприклад, завжди викликає інтерес у дітей «чарівна» торбинка, де сховані предмети побутового призначення. Діти дістають предмет і визначають, безпечний він для малечі чи ні. Загадки про вогонь, пожежу, сірник та вогнегасник також допомагають дітям краще усвідомити необхідність завжди дотримуватись правил безпеки. А рухливі ігри та конкурси не дозволяють дітлахам сумувати, навпаки – вони залюбки уявляють себе рятувальниками, рятуючи іграшки із «задимленої» кімнати, одягаючи протигаз на швидкість (звичайно, з допомогою рятувальників) тощо.

У важливості та доцільності таких заходів для дошкільнят можна легко переконатись, подивившись, як горять очі у дітей та як палко вони обіцяють завжди поводитись розважливо.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool