У Кропивницькому відкриють меморіальну дошку жертвам нацизму

Червень 22, 2020 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

Завтра, 23 червня, в Кропивницькому відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки радянським воїнам закатованим гітлерівцями у таборі для військовополонених (шталаг №305) у період 1941-1943 років.

За інформацією місцевого історика-краєзнавця Василя Даценка, створений німцями під час окупації Кіровограда табір для військовополонених, який німці називали «Шталаг-305», був одним з найстрашніших зі створених гітлерівцями на Україні таборів смерті.

в таборі від голоду, холоду, знущань і хвороб гинуло близько 300 чоловік. Всього за період існування табору, за архівними даними, закатовано 54 тисяч радянських військовополонених різних національностей.

Відкриття дошки відбудеться 23 червня о 11.00 на вулиці Шевченка, 3б (біля будівлі військової служби правопорядку).

Нагадаємо, що ініціатором встановлення меморіальної дошки майже рік тому виступила міська організація політичної партії «Ліва опозиція», а її автором відомий на Кіровоградщині скульптор Віктор Френчко. Доречи дана робота є останньою у творчості відомого скульптора.



     


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool