У Кропивницькому відкрито виставку творчих робіт студентів

Квітень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

5 квітня 2017 року в приміщенні обласного художнього музею відбулося урочисте відкриття виставки «Творчий калейдоскоп», на якій представлені роботи студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету Центрально-українського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Значення виставок, які презентують твори юних митців, переоцінити важко, адже саме ці сміливі експериментатори (у всякому разі дуже хочеться в це вірити) через деякий час стануть гідною складовою творчої еліти нашої Степової Еллади, а й можливо – і всієї України, формуючі естетичні смаки прийдешніх поколінь та сприяючи духовному відродженню України.

Саме тому, обласний художній музей, наперекір чисельним докорам і критиці, проводить системну і плідну роботу з популяризації мистецтва молодих художників, даючи багатьом з них таким чином стартову площадку для подальшого творчого зростання. Важливою складовою такої роботи стали, зокрема, спільні мистецькі проекти з Центрально-українським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка, легендарним учбовим закладом, який дав путівку у життя багатьом представникам сучасної творчої інтелігенції, в тому числі – співробітникам обласного художнього музею.
Таким черговим спільним проектом і стала виставка «Творчий калейдоскоп», яка, окрім всього іншого, має величезне інформаційно-рекламне значення, оскільки вона не тільки дає шанс молодим художникам заявити про себе, а й створює можливість для відвідувача музею подивитись на процес становлення художника. Останнє є особливо важливим для представників юнацької аудиторії, які стоять перед вибором життєвого шляху та майбутньої професії.

Символічно, що виставка митців-початківців відкривається саме навесні, адже вікова категорія авторів робіт являє собою якраз весняний період життя, сповнений сміливих творчих задумів, мистецьких експериментів та юнацького романтизму, що, зрозуміло, завжди створює відповідну ауру подібних виставок.
Символічною є і сама назва виставки – «Творчий калейдоскоп», оскільки представлені в експозиції твори дійсно вражають своїм тематичним та мистецьким різнобарв’ям, або як влучно зазначено – калейдоскопом. Багате розмаїття художніх технік, тем і сюжетів, оригінальні рішення знайомих мотивів навіть у традиційних жанрах та видах мистецтва – це завжди цікаво для відвідувача, тим більше - сучасного, який вітає творчий ризик та експеримент і надає перевагу виставкам різноплановим та таким, що розкривають творчу індивідуальність кожного майстра.
Тому для кожного художника-початківця така виставка, тим більше - в стінах загальновизнаної мистецької перлини нашого краю – це дуже важлива подія та своєрідний момент істини, за яким стоять роки навчання, наполегливої праці та творчих пошуків і знахідок.

У музейній залі представлено близько 60-ти робіт, кожна з яких вражає унікальністю та сміливістю творчого задуму. Це як раз той варіант виставки, який потурає будь-яким мистецьким смакам навіть самого примхливого відвідувача.
Так, скажімо, живописна складова експозиції представлена, зокрема, роботами А.Д.Войцеховської «Наодинці із заходом», «Пристрасть» та «Спокій», Д.Рачкована «Гончар» (2011), серією робіт Н.О.Гриджук «Осінній ліс» (2016), У.Шкуренко «Міській пейзаж», серією робіт Б.Геращенко «Краєвиди міста» (2016), В.Мєдвєдєвої «Сніданок. Франція» (2014), В.В.Бакуменко «Аромат кольору» (2016), «Запашний полудень» (2016) та «Осінній час» (2016), А.В.Мажари «Весняний подих» (2016), «Натюрморт на вікні» (2016) та «Народжені під літнім сонцем» (2016), Т.С.Казнадєй «Церква» (2016) та «Осінь» (2016), О.Бурдієнко «Подих моря» та інші.
Різноманіття інших технік наглядно ілюструють роботи А.Ю.Голоднюк «Композиція з півоніями», «Композиція з герберами та фрезіями» та «Композиція з ліліями» (гуаш, акварельні олівці), І.Ю.Дмітрієвої «Аліса» та «Цирк» (туш, перо), К.В.Стромець «Африканські мотиви» (2016, туш, перо), серія робіт Л.Г.Ковтун «Підводний світ» (колірна графіка), серія робіт Н.Тарубарової «Титульний лист календаря «Народні традиції» (2014, комп’ютерна графіка), серія робіт О.М.Гордій «Мальовнича Україна» (вугілля, сангіна, крейда, акварель), А.О.Подопригорови «Гірський пейзаж» та «Вівці біля броду» (сангіна, соус), М.М.Мусієнко «Поліська вівця» та «Синій бик» (2013, торцьовий рельєф), А.Яковенко «Сполучені світи» (гобелен), К.Житар «Квітка» та «Берегиня» (витинанка), М.В.Кулакової «Весільний вінок» (2016, мішана техніка).
Особливістю презентованої виставки стала також чимала кількість робіт, виконаних у техніці писанкарства, або таких, що звертаються до даної тематики. Це, зокрема, серія писанок Г.В.Сасіна «Моя Україна» (2015) та робота В.В.Попової «Писанкова мозаїка» (2016), виконана у техніці гарячого батіка.

Тож залишається сподіватися, що розгорнута в обласному художньому музеї виставка викличе неабиякий резонанс серед прихильників творчості молодих митців, або тих, хто, будучи справжнім патріотом рідного краю, залишається небайдужим до перспектив його мистецького розвитку. І в цьому плані представлені в експозиції роботи, їх юнацький запал та смілива творча фантазія, помножена на професійну майстерність, сповнюють наші серця надією щодо мистецького майбутнього нашої Степової Еллади.

Олег Юрченко

5 квітня 2017 року в приміщенні обласного художнього музею відбулося урочисте відкриття виставки «Творчий калейдоскоп», на якій представлені роботи студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету Центрально-українського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

5 квітня 2017 року в приміщенні обласного художнього музею відбулося урочисте відкриття виставки «Творчий калейдоскоп», на якій представлені роботи студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету Центрально-українського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool