У Кропивницькому відкрито довгоочікувану виставку

Вересень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

6 вересня 2018 року в обласному художньому музеї розгорнуто довгоочікувану виставку «Живописна присвята музею-ювіляру та місту», що стала наслідком двох непересічних мистецьких заходів.

Перший з них то пленер, який відбувся восени минулого року, і не як зазвичай, в одному з районів Кіровоградщини, а безпосередньо в самому місті.

Адже головним об’єктом уваги майстрів пензля став тоді саме наш музей, який на початку 2018 року відзначив своє 25-річчя, вирішивши проводити усі мистецькі заходи цього року в рамках святкування такого чудового ювілею.

Другий «Живописний пленер» відбувся наприкінці серпня-початку вересня цього року в рамках Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018». Він зібрав унікальну команду з двадцяти професійних художників різних регіонів України, які вирішили відобразити у своїх творах неповторні краєвиди нашого міста, не словом, а справою підтвердивши актуальну тезу, що стала нашою ідейною зброєю – «Україна єдина!». Учасниками цього творчого десанту стали Світлана Аношкіна, Андріан Бабюк, Цезарій Ганушкевич, Андрій Куцаченко, Олександр Луцкевич (Київ); Карина Волошко, Алла Хмель, Галина Хмель (Харків); Єгор Дулин (Лисичанськ Луганської області); Григорій Вовк, Анатолій Горбенко, Анатолій Кравченко, Михайло Спорник (Одеса); Олександр Кара (Ізмаїл Одеської області); Микола Боровик (Запоріжжя); Людмила Боршош (Ужгород); Анатолій Житарюк (Чернівці); Сергій Завадяк (Іршава Закарпатської області), Василь Кондратюк (Житомир), Федір Матейчук (Івано-Франківськ). До цієї чудової команди долучилися і місцеві художники: Анна Петренко, Анатолій Шаповалов, Сергій Шаповалов, Валерій Давидов, Ігор Смичек, Андрій Хворост, що є додатковим приводом для гордості представників краю із славетними традиціями образотворчого мистецтва. Дякуємо всім митцям за неймовірну красу нашого міста, яка застигла на їх полотнах.
Виставку «Живописна присвята музею-ювіляру та місту» можна вважати справжнім подарунком шанувальникам високопрофесійного образотворчого мистецтва та людям, закоханим в своє місто. Всі презентовані роботи майстрів передаються до обласного художнього музею, та стануть безцінною складовою його фондового зібрання, а ще - справжньою мистецькою одою нашому місту та організатору-ювіляру. Двадцять сім представлених робіт презентують мальовничі куточки та унікальну архітектуру нашого міста, шість картин, написаних Анатолієм Кімнатним, Наталією Соловйовою, Валерієм Давидовим, Андрієм Хворостом, Василем Ковалем та Ольгою Краснопольською оспівують безпосередньо художній музей.

6 вересня 2018 року в обласному художньому музеї розгорнуто довгоочікувану виставку «Живописна присвята музею-ювіляру та місту», що стала наслідком двох непересічних мистецьких заходів.

Радісно усвідомлювати, що презентований виставковий проект став логічним та вагомим кроком на шляху системної та плідної співпраці нашого музею з українськими художниками, продовжуючи важливу справу популяризації образотворчого мистецтва різних регіонів нашої держави та рекламуючи себе як мистецьку перлину Степової Еллади далеко за межами нашого краю.

Олег Юрченко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool