У Кропивницькому відкрили виставку «Весна у вікні»

Квітень 05, 2019 | Новини | Переглядів: 2320 | Коментарі: 0

4 квітня 2019 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розпочала свою роботу виставка «Весна у вікні». 

В експозиції представлені твори відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань» Ірини Зантарії та її учнів.

До весняної теми у всі часи звертались поети, письменники, композитори та художники. Весна у творчості цих видатних людей – це не просто краса природи, що пробуджується, а символ відродження до нового життя. Це не тільки пора року, а й особливий стан душі.

Кіровоградський обласний художній музей популяризує творчість молодих художників, надаючи можливість їх творчому зростанню. Частиною такої роботи стали спільні проекти зі старшим викладачем кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ та коледжу «Університет сучасних знань» Іриною Зантарією, яка з 2016 року в стінах обласного художнього музею щотижня проводить майстер-класи з образотворчого мистецтва з циклу «Сонячний пензлик». У липні 2018 року у зв’язку з появою дорослої аудиторії студія отримала назву «ART-TIME». За весь період співпраці з Іриною Михайлівною у музеї відкрито багато дитячих виставок, як персональних так і тематичних.

Нова експозиція малюнків, присвячена чудовій весняній тематиці, продовжує з успіхом реалізовувати важливі завдання популяризації образотворчого мистецтва та дитячої творчості в нашому місті.

Представлені роботи - барвистий світ натхненних образів, привітання з весною та побажання доброго настрою. Понад 25 яскравих творів, що були створені протягом 2019 року, демонструють розмаїття творчих здобутків вихованців студії образотворчого мистецтва «ART-TIME».

Свої графічні роботи експонують: Царенко Ніна, Ляшенко Софія, Сорокун Аліна, Хмара Марічка, Дяченко В’ячеслав, Потєхіна Наташа, Здор Ольга, Зайцев Стас.
Живописні роботи представили: Ляшенко Софія, Трояк Ліза, Довженко Поліна.
Мистецькі роботи у змішаній техніці представили: Хмара Марічка, Тупчій Денис, Негрієнко Варвара, Івлєв Влад, Мазур Дарія.
Об’ємні паперові колажі під загальною темою «Весняна диво-квітка» створили: Софія Ляшенко, Ніна Царенко, Марічка Хмара, Ліза Трояк, Валерій Балюк, Денис Тупчій, Анна Лисогор, В’ячеслав Дяченко, Кирило Давидов, Даша Мазур, Георгій Романовський, Влад Івлєв, Анна Ляшенко, Аліна Сорокун.

Усі представлені роботи відрізняються оригінальністю та розмаїттям.

Дитяча творчість, неідеальна з точки зору виконання, але безпосередність, - чудовий спосіб побачити оточуючий світ, не підпорядкований рамкам стереотипів дорослої людини.

Роботи, виконані руками юних художників, доводять, що джерело творчості - невичерпне. Це підтверджується вже протягом богатьох років. Всі бажаючі мають змогу залучитись до чарівного світу мистецтва.

Будемо сподіватись, що і дорослі, й діти будуть у захваті від польоту фантазії юних талантів та їх надзвичайних робіт, а дана виставка викличе зацікавленість у прихильників образотворчого мистецтва та дитячої творчості.

Анатолій Кімнатний

У Кропивницькому відкрили виставку «Весна у вікні»

У Кропивницькому відкрили виставку «Весна у вікні»

У Кропивницькому відкрили виставку «Весна у вікні»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool