У Кропивницькому відкрили виставку «Між білим та чорним»

Березень 01, 2019 | Новини | Переглядів: 1534 | Коментарі: 0

28 лютого 2019 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розпочала свою роботу виставка творів відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ та Кропивницького коледжу «Університет сучасних знань» Ірини Зантарії та її учнів «Між білим та чорним». Сама назва виставки яскраво говорить про те, що присвячена вона виключно репрезентації графічного мистецтва.

Кіровоградський обласний художній музей популяризує творчість молодих художників, надаючи можливість їх творчому зростанню. Частиною такої роботи стали спільні проекти зі старшим викладачем кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ та коледжу «Університет сучасних знань» Іриною Зантарією, яка з 2016 року в стінах обласного художнього музею щотижня проводить майстер-класи з образотворчого мистецтва з циклу «Сонячний пензлик». У липні 2018 року у зв’язку з появою дорослої аудиторії студія отримала назву «ART-TIME». За весь період співпраці з Іриною Михайлівною у музеї відкрито багато дитячих виставок, як персональних так і тематичних.

Виставка, яка відкривається сьогодні, демонструє близько 60 яскравих графічних творів, що були створені у 2017-2019 роках. Автори цих робіт - вихованці студії образотворчого мистецтва «ART-TIME»: Софія Ляшенко, Ніна Царенко, Марічка Хмара, Ліза Трояк, Лєра Головко, Валерій Балюк, Денис Тупчій, Анна Лисогор, В’ячеслав Дяченко, Наталія Потєхіна, Кирилло Давидов, Настя Пащенко, Варвара Негрієко, Даша Мазур, Георгій Романовський; студенти Кропивницького коледжу «Університет сучасних знань»: Валя Волкова, Аліна Науменко, Макс Довженко, Олена Бернавська, Діана Поливода, Кирило Спринчан, Даша Марус, Олена Чинченко, Валерія Савельєва; студенти Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань»: Анна Потапова, Марина Сахарець, Родіон Назарчук, Вероніка Рерюк, Данило Московський, Максим Щербенко, Поліна Одут, Ніна Компанієць, Анна Трубчанінова, Анна Кеваркова, Анна Таранкова.

Їх графічні експерименти, пошуки та дослідження стали для них черговою спробою представлення своїх творів на огляд широкого загалу.
Так склалося, що найбільш популярний вид образотворчого мистецтва сьогодні, це – живопис. Графіка займає більш скромне місце в сучасному художньому житті. Не так часто вона з’являється і у виставкових залах. А тому проведення виставки, цілковито присвяченої саме цьому виду мистецтва, що охоплює різні вікові категорії дітей та молодих людей, які працюють під керівництвом одного викладача – ідея цікава та концептуальна.
Сюжетна лінія виставки розгортається навколо теми: «Особистість та світ навколо». На нашій планеті живе більше ніж сім мільярдів осіб. У кожного з них в голові тисячі своїх неповторних думок, ідей і мрій, кожен йде своїм шляхом і в кожного своя власна філософія.
Представлені графічні твори на відміну від живописних, передають найголовніше без зайвих деталей. Вони ніби відображають ідею твору. Навколишній світ у графіці дуже виразний, але дещо умовний, образний.
Виставка розкриває творчу індивідуальність кожного учасника і є дуже важливою подією, оскільки відкривється в стінах храму мистецтва.
Керівник студії і творчий наставник юних митців з гордістю презентувала роботи своїх учнів. Учасники виставки – молодь різного віку, але об’єднує їх головне – прагнення навчитися новому і непідробний інтерес до мистецтва. І хто знає, може у нас в гостях побували майбутні всесвітньо відомі дизайнери або видатні художники. Бажаємо вам успіхів, молоді таланти!
Будемо сподіватись, що дана виставка викличе зацікавленість у прихильників графічного мистецтва та дитячої творчості.

Тетяна Костенко

У Кропивницькому, виставка «Між білим та чорним»,
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool