У Кропивницькому відкрили виставку Ігоря Вишниченка

Червень 13, 2022 | Новини | Переглядів: 1442 | Коментарі: 0

13 червня 2022 року Музей мистецтв презентує віртуальну експозицію «Краєвиди Кіровоградщини», присвячену творчості художника Ігоря Вишниченка до 55 - річчя від дня народження.

Навколишня природа завжди надихали художників до творчості.

Є художники котрі прагнуть зображувати краєвиди, популярні серед туристів, розтиражовані. А є художники, яким більше до вподоби відкривати для себе та глядачів незвідані куточки краю. До таких художників належить Ігор Борисович Вишніченко.
Ігор Вишніченко народився 13 червня 1967 року у селі Медвін Богуславського району Київської області. Дитинство та юність художник провів у селі Молодіжне Долинського району вже нашої рідної Кіровоградської області.

У 1984-1985 роках Ігор навчався у Кіровоградській школі підготовки керівників художньої самодіяльності по класу художник-оформлювач, (викладач М. Перкас), потім служив в армії, мешкав у Харкові, де навчався у художників Г.М. Коновалова та О.О. Безрукова, а також на живописному відділенні Харківського фахового вищого художнього коледжу.

Ігор Борисович брав участь в обласній мистецькій акції – пленері «Кіровоградщина - очима художників» у 2006-2007, 2017-2018 роках, а також був учасником міжнародних та всеукраїнських художніх пленерів: «Калнишева рада» (Ромни), «Мальовнича Тростянетчина» (Тростянець), «Будетлянин Давид Бурлюк» (Лебедин), «Сумська палітра» (Суми) та «Хуст-2010» (Закарпаття). У рамках роботи Міжнародної мистецької програми «Карпатський хребет» наш земляк побував на міжнародному симпозіумі-пленері «Шаян – 2010 - Осінь», а у травні 2009 року їздив на пленер фестивалю української народної творчості «Степограй 2009».
Ігор Вишниченко є учасником Великоднього Благодійного Аукціону 2009-2010 років, що традиційно відбувається в Музеї мистецтв. У 2012 році художник разом із групою художників-однодумців брав участь у створенні диво-писанки, яка в Києві зайняла одне з перших місць серед писанок з інших областей України.

У віртуальній експозиції до 55-річчя з дня народження художника Ігоря Вишниченка представлені роботи із фондового зібрання Музею мистецтв: «Гребля» (2011) та «Маки» (2010) .

Митець працює у напрямку реалістичного живопису, і пейзаж – один з провідних жанрів у його творчості. Твори художника зберігаються у зібранні Путивльського краєзнавчого музею та в приватних колекціях України.

Художник проживає в селищі Новгородка Кіровоградської області, повен сил, продовжує невтомно працювати, малювати свою улюблену Кіровоградщину прокладаючи свій шлях у мистецтві, що нерозривно пов’язаний з рідною землею. Отже, бажаємо йому натхнення, нових творчих знахідок та молодечого запалу.

Тетяна Костенко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool