У Кропивницькому відкрили виставку «Діти миру»

Червень 02, 2022 | Новини | Переглядів: 1448 | Коментарі: 0

Вчора в різних країнах світу відзначали Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children».

Вчора в різних країнах світу відзначали Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children».

Вчора в різних країнах світу відзначали Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children».


Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли в мирі, щасті й достатку, навчалися, займалися улюбленими справами, в майбутньому стали чудовими батьками та гідними громадянами своєї країни, і не бачили, і не відчували на собі страшних наслідків війни. Вони мають жити в мирному світі, який не знає, що таке жорстокість, зґвалтування, насильство, біль та приниження.

Діти – це наш скарб, це наш золотий генофонд, це наша гордість і майбутнє ! Особливо важливим цей день видається в час війни з росією: він сповнений сумом і нестерпним болем. У цей непростий час у зв'язку з агресивними бойовими діями з боку рашистів на території нашої держави перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей. Адже кожна дитина без винятку має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

Задумайтесь на цими жахливими цифрами: на сьогодні росія вже вивезла на свою територію понад 238 тисяч дітей! Мільйонам дітей довелося залишити свої домівки та виїхати за кордон, 446 – поранені, 243 – загинули. Війна вкрала безтурботні й щасливі дні, забрала у них батьків, безліч дітей отримали важкі психологічні травми…Сьогодні наші воїни ціною власного життя та здоров’я відвойовують право дітей жити у вільній Україні, бачити мирне сонце і небо, гратися з друзями і бавитися з рідними людьми. Віримо, що наші маленькі українці будуть мати світле майбутнє, і ми обов’язково переможемо!

Віртуальна виставка «Діти миру» презентує роботи з фондового зібрання Музею мистецтв, які розкривають внутрішній світ дитини, її мрії та сподівання, безтурботні й веселі дні відпочинку: Віри Сагоян (1925-1986) «Додому» (1961), Тамари Хитрової (1913-1991) «Оленка» (1964), Анатолія Губенка «Мрійник» (1971), Оксани Сльоти (1950-2011) «Червоний велосипед» (1978), Миколи Бондаренка (1914-1999) «Дитинство» (1993), Леоніда Корнєєва (1922-2009) «Ранок» (1994), Володимира Плітіна (1956 р.н.) «Віка» (1996) та Людмили Демиденко (1968 р.н.) «Портрет дівчинки» (2012).

Нестройна Л.П.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool