У Кропивницькому відкрили виставку Аліни Давиденко

Листопад 11, 2021 | Новини | Переглядів: 1282 | Коментарі: 0

11 листопада 2021 року в Музеї мистецтв розгорнуто виставку творів Аліни Давиденко (Ліндау) під назвою «Особливі серед нас».

Кропивницький та його мешканці вже двічі знайомилися з виставковими проєктами талановитої художниці Аліни Давиденко. В квітні 2019 року в обласній філармонії був презентований благодійний фото-арт проєкт «Особливі серед нас» про дітей аутистів, індіго та просто дітей з різними особливостями. Він об’єднував живопис, фотографію, творчість дітей та їх унікальні історії життя. Цей надзвичайно актуальний захід мав на меті змінити уявлення про людей з діагнозом «аутизм», людей зі своїм світовідчуттям, незвичним для нас.

А в серпні 2021 року в Ковалівському парку Аліна Ліндау в супроводі чудової музики представила публіці виставку творів «Жіночність», в яких вона розкрила тонку натуру та ніжність представниць прекрасної половини людства. «Для мене жіночність - це як релігія духовності, що таїться  всередині кожної з нас. Її не можна пояснити, її можна тільки відчути. Вона постійно в процесі, немов квітка, яка розквітла, яка ось-ось розкриється і випустить таємничо-звабливий запах, що огортає все навколо!» - так описує поняття жіночності художниця.
Взагалі пані Аліна створює свої картини протягом восьми років. Для неї картина – це послання. Повідомлення, в якому мають бути висвітлені соціальні проблеми. Створюючи свої роботи за допомогою мастихіну, вона вже знає кінцеву мету. Стиль та послання твору визначається задовго до її появи. Індивідуальність кожної картини – це колір, емоція та думка. Аліна є автором багатьох проєктів – «Жіночість», «Всередині», «Особливі серед нас» та «Врятуйте планету».


Виставки:
Квітень-травень та жовтень-листопад 2014 року – «Джерело емоцій»
(м. Київ);
Червень-липень 2016 року – «Відкрий себе» (м. Одеса);
Травень-липень 2017 року – «Закохайся» (м. Львів);
Жовтень-листопад 2018 року – «Закохайся» (м. Київ);
Квітень 2019 року – «Аутизм. Особливі серед нас» (м. Кропивницький);
9 серпня 2021 року – «Жіночість» (м. Кропивницький).

А ще Аліна Ліндау створила мурал в НВО № 6 м. Кропивницький. Художниця за допомогою вчителів та учнів розмалювала стіни у внутрішньому дворі школи, зобразила на стінах небо, хмаринки і романтичні сцени.
Брала участь у Х Великодньому Благодійному Аукціоні. У фондовому зібранні Музею мистецтв зберігається картина художниці «Натхненна Норвегією».
На виставці творів «Особливі серед нас», яка відкрита в стінах Музею мистецтв, Аліна Давиденко продовжує за допомогою фарб та пензлів розкривати таку потрібну тему - світ особливих людей. В експозиції представлені 12 емоційних картин, які несуть певний меседж людству навіть в своїх назвах: «Єдине ціле» (2020), «Мені Потрібен Контакт» (2019), «Нормальні батьки та їх діти» (2019), «Душі» (2021) і т.д.
У суспільстві, на жаль, формувалася раніше думка про те, що в нас немає дітей з інвалідністю. Але останнє десятиріччя держава почала звертати увагу на ті родини, які виховують дітей з такими діагнозами та їхні проблеми. Завдяки інклюзивній освіті, яка сприяє адаптації в суспільстві діток, є можливість соціалізуватися та надати можливість спілкування. Силою мистецтва, за допомогою творчості, художниця змінює ставлення до них у своєму проєкті:
«У нас люди неправильно реагують на діток з такими діагнозами. І причина такої реакції не в тому, що вони агресивні чи погано виховані, а в тому, що не знають, як саме потрібно реагувати. Адже про це не говорять, цьому не навчають, тому наша мета інформативна, але через мистецтво. Тим паче мене це стосується особисто, адже в мого молодшого брата аутизм, і я із цим болем живу 13 років. Знайома з багатьма батьками, які виховують дітей з аутизмом, маю про це багато інформації, якою й хочу поділитися».

До фондового зібрання Музею мистецтв пані Аліна передала олійне полотно «Turn your magic on (Увімкни свою магію)».

У Кропивницькому відкрили виставку Аліни Давиденко

У Кропивницькому відкрили виставку Аліни Давиденко

Леся Нестройна  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool