У Кропивницькому відкрили сучасну агролабораторію (ФОТО)

Вересень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 1293 | Коментарі: 0

Сьогодні, 22 вересня, у Кропивницькому відкрили лабораторію та «Експертний центр» у Центральноукраїнському національному технічному університеті. Ініціатором створення та реалізації проекту є очільниця Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Лабораторія та Центр – створені за кошти та в рамках проекту ЄС ЕРАЗМУС+, програми «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (Enhancing capacity of universities to initiate and to participate in clusters development on innovation and sustainability principles, UniClaD).

«Вітаю рідний виш з реалізацією такого важливого проекту, який ініціювала голова Кіровоградської облдержадміністрації Марія Володимирівна Чорна. Завдяки спільним зусиллям проект втілений в життя. Ми впевнені, що студенти скористаються усіма можливостями, які вони отримають завдяки навчанню у цій лабораторії та отримають необхідні для себе знання!» - звернувся з вітальним словом Сергій Поліщук.

Лабораторія оснащена необхідним для навчання студентів обладнанням, зокрема, австрійського виробництва, сучасний комп’ютер, завдяки якому можна обробляти дані досліджень та метеостанція, яка повністю фіксує всі основні показники: вологість температури на вулиці, в приміщенні, температуру, опади тощо.

Кропивницькому відкрили сучасну агролабораторію

Кропивницькому відкрили сучасну агролабораторію

Кропивницькому відкрили сучасну агролабораторію



Довідково:

До складу міжнародного проекту UniClaD входять 22 організації: університети, наукові установи, сільськогосподарські підприємства Литви, Польщі, Австрії, Іспанії, Угорщини, Італії, України, Молдови, Азербайджану. Серед учасників проекту від України є два представника Кіровоградщини: Центральноукраїнський національний технічний університет та Інститут сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України.
Одне з завдань лабораторії та Експертного центру – виконання наукових досліджень (які мають відношення до інноваційних технологій в сільськогосподарському виробництві) для сільськогосподарських підприємств. Крім цього, на базі центру здійснюватиметься підготовка спеціалістів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool