У Кропивницькому відкрилася виставка юних художників (фоторепортаж)

Жовтень 22, 2021 | Новини | Переглядів: 1263 | Коментарі: 0

22 жовтня 2021 року Арт-студія «Совушка» святкує свій п’ятий день народження і презентує в Музеї мистецтв виставку талановитих художників «Совушкин вернісаж – 2021». Майже сто «совеняток» готувались до неї декілька місяців і з нетерпінням чекали на своїх глядачів. Повірте, їм є чим вас здивувати!

Арт-студія «Совушка»

Арт-студія «Совушка»

Арт-студія «Совушка»

Арт-студія «Совушка»


Арт-студія «Совушка» – це простір, у якому діти мають можливість творити легко і натхненно без обмежень нудною навчальною програмою, а дорослі реалізувати давні мрії і опанувати будь-яку нову мистецьку техніку. Студії вже 5 років і «Совушка» постійно розвивається в абсолютно різних напрямках. «Ми мріяли відкрити арт-студію для дітей та дорослих, у якій змогли б реалізувати круті ідеї та методи навчання. І нам це вдалося! В нас найкраща команда педагогів, закоханих у свою справу та учнів. Ми постійно придумуємо нові майстерки та формати творчого навчання. Організовуємо мистецькі акції й проводимо відкриті виставки у музеях і галереях міста. Місія нашої студії: «Не просто навчити, а дати можливість творити. Адже створити шедевр власними руками здатен кожен. Ми віримо в це і готові допомогти!» - так із захопленням говорить про своє «дітище» Тетяна Стороженко.

Найменші дітлахи 3-6 років полюбляють веселі інтерактивні заняття з розвитку уяви і творчого мислення. Граючись, вони з легкістю опановують усі основи образотворчого мистецтва: від назв кольорів і фігур - до сучасних художніх прийомів.
Для юних художників від 7-ми років проводяться студійні заняття з класичного живопису, композиції та скульптури. На них діти вивчають художню грамоту і вчаться вільно виражати свої емоції і відчуття.
Підлітки із захопленням вивчають курс «Вчимося малювати аніме», який став дуже популярним. На таких заняттях діти знайомляться із секретами створення персонажів аніме, вчаться анатомічно правильно малювати тіло людини, обличчя, кисті рук, стопи, одяг і середовище, в якому вони перебувають.

Дорослим же пропонуються творчі вечори, на яких вони вчаться писати картини на полотні олійними фарбами.
І головне – «Совушка» об’єднує родини через спільну працю батьків і дітей, навчає батьків розвивати своїх дітей творчо і прислухатися до їхніх бажань.
Вихованці студії постійно беруть участь у різноманітних конкурсах, благодійних акціях та виставках. Зокрема, у квітні 2019 року в стінах нашого музею вдесяте відбувся Великодній Благодійний Аукціон. І діти залюбки надали свою групову роботу «Літній ранок» (2018), яка зараз знаходиться в міській лікарні швидкої медичної допомоги. У вересні 2020 року в художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна було відкрито виставку пленерних робіт до Дня міста «Портрет міста: архітектурні перлини Якова Паученка», а в жовтні вісім вихованців студії стали переможцями художнього конкурсу «Молодіжна палітра – 2020» імені Леоніда Бондаря. Діти отримали дипломи та відзнаки членів журі конкурсу. Також хочеться відмітити постійну участь керівників студії та їхніх «совенят» у численних заходах Музею мистецтв, зокрема проведенню цікавих майстер-класів під час традиційної «Ночі музеїв».

22 жовтня Арт-студія «Совушка» святкує свій п’ятий день народження і презентує виставку художників – «Совушкин вернісаж –2021». Юні «совенята» готувались до неї декілька місяців і з радістю хочуть поділитися своєю творчістю. На малюнках можна побачити грайливих песиків, собачок, зайчиків та лисичок, соковиті натюрморти, казкових дракончиків та єдиноріжок, яскравих пташок та жителів підводного царства, архітектурні споруди нашого міста та космічні кораблі, роботи в стилі «аніме». Цього року студія представляє 115 творчих робіт своїх вихованців віком від 3 до 15 років.
До фондового зібрання Музею мистецтв керівник Арт-студії пані Тетяна Стороженко передала гуашеві малюнки Тертичної Євгенії «Центральноукраїнський ліцей-інтернат» та Русінської Марії «Натюрморт із соняшником».

З Днем народження, «совенятка»! Щиро бажаємо Арт-студії «Совушка» подальших творчих здобутків, насичених та цікавих заходів, допитливих учнів, сміливо підкорювати нові вершини та зберігати свою яскраву мистецьку індивідуальність!
В день народження «Совушка» не могла залишити відвідувачів без подарунків. Керівники студії підготували приємні сюрпризи - святкові майстерки, аква-грим та смаколики !

Леся Нестройна, фото Ігоря Філіпенка. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool