У Кропивницькому відкрилася виставка «Києво-Печерська лавра - святиня України».

Квітень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному художньому музеї відкрилася мандруюча виставка художніх світлин «Києво-Печерська лавра – святиня України». 

Цей проект започаткований Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником і реалізується у рамках відзначення Року культурної спадщини в Україні та з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі. В експозиції представлені тридцять фотосвітлин, на яких відображені відомі архітектурні пам’ятки одного з найвизначніших православних монастирів України.

У відкритті експозиції взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він відзначив, що Києво-Печерська лавра є справжньою святинею українського народу. Адже, саме там вперше на українській землі зародилися паростки християнської свідомості, саме там знаходяться витоки мистецтва і літератури нашого народу, було засновано першу лікарню та перший східнослов’янський університет – Києво-Могилянську академію.

По завершені урочистої частини начальник відділу музейно-освітньої роботи Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Олег Тополко провів першу екскурсію для відвідувачів виставки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool