У Кропивницькому відкрилася виставка алмазної вишивки (фото)

Серпень 20, 2021 | Новини | Переглядів: 1245 | Коментарі: 0

Перша персональна виставка картин майстрині декоративно-ужиткового мистецтва зі Смоліно Світлани Шерстюкової відкрилася у головній книгозбірні Кропивницького та області.

У відділі обслуговування користувачів ОУНБ імені Дмитра Чижевського до уваги кропивничан представлені майже 70 картин з алмазною вишивкою.

Їхня авторка вже у підлітковому віці створювала картини з соломи, сухоцвіту, яєчної шкарлупи. Потім захоплювалася бісером та орігамі. А одного разу, милуючись картиною з силуетом кота, майстриня вирішила викласти вусатого стразами...

Якщо заглибитися в історію питання, з’являється ім’я ювеліра кінця XVIII століття Георга Фрідріха Штрасса, на честь якого й були названі скляні імітації дорогоцінних каменів. В наш час законодавцем моди на аплікації зі свинцевого кришталю і головними виробниками стразів є австрійська компанія Swarovski, чеська Preсiosa, єгипетська Asfour, виробники з Кореї та Китаю. Сучасні майстри hand-made воліють в алмазній вишивці використовувати акрилові стрази з огранюванням.

Свої роботи Світлана Шерстюкова виготовляє в стилі однієї лінії, тому і виставку назвала «One lines».

Особливе значення для майстрині має картина, на якій вона виклала великий герб України.

«Для мене це був особистий рубіж майстерності», - зізналася Світлана.

Багато творів Світлани прикрашають домівки у Смоліному, Знам’янці та Кропивницькому, а тепер і ОУНБ імені Дмитра Чижевського має картину з власним логотипом, викладеним стразами.

Наша землячка дуже різнобічна особистість – не тільки створює алмазні картини, а й пише вірші та пісні. Збірка її поезій «Пекучі промені душі» є у фондах бібліотеки. Кілька поетичних рядків Світлана прочитала і на презентації. Створити особливу атмосферу їй допомогли молоді кропивницькі музиканти Макс Козин та Тимофій Проценко, які виконали пісні сучасних українських композиторів.

Виставка алмазного живопису «One lines» працюватиме в бібліотеці протягом місяця. Майстриня сподівається, що кожен глядач знайде в її картинах щось особливе, близьке саме йому.

відкрилася виставка алмазної вишивки

відкрилася виставка алмазної вишивки

відкрилася виставка алмазної вишивки


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool