У Кропивницькому відбувся тренінг бібліотекарів міста

Березень 28, 2018 | Новини | Переглядів: 1372 | Коментарі: 0

Створення позитивного іміджу бібліотеки – це кропітка і постійна робота, і саме реклама формує імідж установи, допомагає вирізнитися, запам’ятатися.

На базі філії №18 відбувся тренінг «Давайте всім розповімо про себе», який зібрав усі міські бібліотеки Кропивницького. Відкрила захід завідуюча відділу ІМР МЦБС у м. Кропивницькому Залевська Л.В., зауваживши, яку важливу інформаційну роботу проводять бібліотеки з популяризації книги і бібліотеки, та провела інтерактивну консультацію «Бібліотечний простір – публічний простір». 

Резніченко В.В., завідуюча філії №18, познайомила колег з візуальним рядом бібліотеки сімейного читання та розповіла, що реклама бібліотеки №18 розпочинається з бібліотечного графіті на стінах філії, представлена на стендах та фото панно і показала, яким чином використовуються творчі роботи родин 101-го мікрорайону у оформленні бібліотечних виставок. У самій бібліотеці створено комфортні умови для користувачів: відкритий доступ до фонду, зони усамітнення та комфортні робочі місця для читачів. Родзинкою роботи філії №18 є Бібліолавочка та Бібліомайданчик, які створено руками бібліотекарів разом з читачами. Представлена рекламно-іміджева продукція зацікавила присутніх на тренінгу – це запрошення, візитівки, пам’ятки, проспекти і дайджести, які розкривають і популяризують фонд та послуги філії, а головне, формують її позитивний імідж.

Далі розпочався інформаційний блок, у якому бібліотекар філії №18 П’янусова А.В. та Княгницька Т.І. познайомили учасників з досвідом роботи щодо проведення вуличних акцій та мистецької студії «Веселка».
Цікавими були розповіді і презентації головних бібліотекарів МЦБС: «Наша візитівка – комфорт і дизайн: досвід роботи ЦДБ» Громадської Т.І., та дискусійні гойдалки «Молодіжна бібліотечна зона: за і проти» Барамби С.О.

Рекомендації від профі з проведення теле- і радіоінтерв’ю отримали присутні від бібліотекаря філії №19 Поліщук В.В. Психологічна хвилинка «Як жити в гармонії з читачем» від Дорошенко Л.М., головного бібліографа МЦБС привернула увагу і навчила бібліотекарів багатьом методам спілкування з користувачами.

Тренінгові заняття «Коло ідей» від Залевської Л.В., завідуючої відділу ІМР захопили усіх присутніх на заході. Усі цікаві моменти тренінгу знімали на відео та фотографували на згадку. Поділившись досвідом та плідно попрацювавши, бібліотекарі міста зробили висновок, що реклама і співпраця з різними організаціями свого мікрорайону є дієвою і дуже важливою складовою роботи бібліотеки. А реклама бібліотечних послуг задля іміджу бібліотеки у свідомості населення, спонсорів, представників місцевих органів влади та управління, громадських організацій повинна викликати тільки позитив і бажання співпрацювати.

Детальніша інформація на сайті бібліотеки №18 https://bibl18kr.io.ua/s2629855/davayte_vsim_rozpovimo_pro_sebe

Резніченко Віра 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool