У Кропивницькому відбувся тиждень правових знань

Грудень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 805 | Коментарі: 0

Знати свої права, виконувати обов’язки, орієнтуватися у законодавстві – такі питання обговорили працівники ювенальної превенції Кропивницького відділу поліції з учнями загальноосвітніх шкіл та середніх спеціальних навчальних закладів міста під час зустрічі у рамках тижня правових знань.

У ході бесід працівники поліції розповіли присутнім про найпоширеніші види злочинів і правопорушень серед молоді та профілактичні заходи, яких вживають правоохоронці для їх попередження і припинення.

«Найважливіше - не ігнорувати норм чинного законодавства, які, на перший погляд, здаються вам незначними, адже їх порушення тягнуть за собою низку негативних наслідків. Найчастіше студентською та шкільною молоддю вчиняються такі адміністративні правопорушення, як: розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та паління у заборонених місцях і дрібні крадіжки. За ці та інші протиправні вчинки вам або вашим батькам доведеться понести покарання», - наголосили поліцейські учням.

Окремо працівники поліції спільно з підлітками розглянули особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх. Також дітям надали поради і застереження, як вберегти себе від злочинних посягань таких як шахрайства, крадіжки, пограбування, розбої та інші.
Не оминули правоохоронці і тему шкідливого впливу на організм людини тютюнопаління, алкогольних напоїв та небезпечності наркотичних речовин. Дітям наголосили, що легких наркотиків не буває, а всі наркотичні засоби, у тому числі і курильні суміші, є сильною отрутою.
Молодь не лише слухала, а й активно брала участь у спілкуванні, ставила запитання щодо роботи поліцейських підрозділів та цікавилася, як правильно поводитися у певних життєвих ситуаціях.

Працівники поліції сподіваються, що знання, які отримали юні слухачі на правових уроках, допоможуть їм стати відповідальними та правосвідомими громадянами нашої держави.

За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool