У Кропивницькому відбувся семінар-навчання для представників суб’єктів господарювання

Жовтень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 542 | Коментарі: 0

У рамках виконання Плану заходів з реалізації концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабміну від 27.12.2017 року №983-р управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провело семінар-навчання для представників суб’єктів господарювання. 

Мета семінару – звернути увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

Під час заходу начальник управління захисту споживачів Віра Сухопарова зосередилася на правах та обов’язках суб’єктів господарювання і споживачів. Зокрема на тому, що в разі придбання товару належної якості споживач має право на обмін товару протягом 14 днів, не рахуючи дня купівлі, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Начальник відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Лілія Буднікова додала, що у разі придбання товару неналежної якості споживач має право на пропорційне зниження ціни; безкоштовне усунення недоліків товару; відшкодування витрат на усунення недоліків товару. Якщо протягом встановленого гарантійного терміну виявлено істотні недоліки, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), споживач має право вимагати від продавця чи виробника розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми; вимагати заміни товару на такий самий або аналогічний товар.

Мова йшла також про необхідність розміщення «Куточка споживача», у якому має бути надана інформація про найменування суб’єкта господарювання; адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів; відповідні правила торгівлі; присутня «Книга відгуків і пропозицій» тощо.

Спеціалісти Держпродспоживслужби області звернули увагу запрошених на захід на обов’язки продавця продемонструвати як працює товар і як ним користуватися; заповнити відповідні розділи гарантійного і відривного талонів на гарантійне обслуговування; надати інформацію про підприємства (майстерні), що здійснюють гарантійний ремонт. Під час придбання товару (оплати послуги, роботи) споживач має право вимагати видачі розрахункового документа встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу.

Захід проходив в інтерактивній формі, присутні мали змогу поспілкуватись, обмінятись досвідом та отримати кваліфіковані відповіді на свої питання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool