У Кропивницькому відбувся науковий семінар із «експертної справи»

Квітень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

В ньому взяли участь керівник слідчого управління відомства Дем’ян Таршин, його заступники Тарас Тарасенко та Вікторія Босонченко, очільники і працівники слідчих підрозділів та інспектори-криміналісти, а також колеги-криміналісти з Вінниччини.

Учасники заходу ділилися практичним досвідом та обговорювали окремі напрямки діяльності експертів, робота яких є надважливою у зборі речових доказів під час розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів та інших правопорушень.

Діяльність експертних підрозділів займає чільне місце у роботі поліції. Фахівці-експерти у складі слідчо-оперативної групи в обов’язковому порядку прибувають на місце скоєних злочинів та пригод, проводять ретельний огляд, вилучають зразки біологічних речовин чи виробів, відбитків пальців рук тощо. У подальшому, від їх висновків залежить оперативність розкриття злочинів, а отримані відомості долучаються до кримінальних проваджень у якості речових доказів.

Нині, під час наукового семінару поліцейські спілкувалися зі своїми колегами з Вінниччини – заступником директора НДЕКЦ МВС – Юрієм Куслієм та завідувачем сектору одорологічних досліджень Вінницького НДЕКЦ МВС Юрієм Наняком.
Передовий досвід гостей, яким вони охоче ділилися з слідчими та експертами, стосувався нового виду дослідження, що успішно застосовують у своїй роботі правоохоронці сусідньої області.

«Одорологія – це експертиза запахових слідів, – пояснює керівник сектору. – Раніше висновки, які отримували в результаті цього дослідження, були фактично додатковим видом експертиз, однак із 2001 року – його визнано окремим видом експертиз, який самостійно може долучатися як доказ до матеріалів кримінального провадження, – розповідає Юрій Наняк. – Сьогодні про нього ми поділилися власним досвідом роботи у цьому напрямку зі своїми колегами та готові додатково надавати необхідні практичні рекомендації».

Обговоривши питання, визначені регламентом наукового семінару, поліцейські приділили увагу і низці інших, які у подальшому сприятимуть якісній та успішній роботі експертних і слідчих підрозділів.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool