У Кропивницькому відбулося засідання штабу з підготовки до опалювального сезону

Червень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 713 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласного штабу з питань підготовки господарського комплексу області до опалювального сезону. 

Під час засідання було розглянуто виконання планів готовності підприємств-надавачів послуг до роботи в осінньо-зимовий період.

Основну увагу приділили питанню забезпечення 90%-го рівня розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий газ, що дає можливість вчасно отримати номінації на наступний опалювальний сезон.

Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук поінформувала про стан справ щодо підготовки до опалювального сезону на чотирьох підприємствах області, які надають послуги централізованого опалення. Зокрема, посадовець наголосила, що підприємство СП ТОВ "Світловодськпобут" виконує графік підготовчих робіт (готовність котелень, ремонт і заміна тепломереж). Для отримання номінацій підприємству необхідно сплатити 23,6 мільйони гривень заборгованості. Серед джерел погашення – пільги і субсидії, сплата заборгованості споживачами, бюджетні кошти. За попередніми підрахунками, ці джерела забезпечать 90%-ві розрахунки, що дасть можливість отримати номінації.

Виконує плани підготовки і КП "Теплокомуненерго" (м. Олександрія). Для отримання номінацій газу необхідно сплатити 50,6 млн. грн. заборгованості за газ, джерела розрахунків дозволяють вчасно погасити борг.

Більш проблемними є теплопостачальні підприємства обласного центру. Підготовка КП "Теплоенергетик" та ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" відбувається за планом. Однак, для забезпечення 90% сплати за спожитий газ "Теплоенергетику" необхідно погасити заборгованість у майже 50 мільйонів гривень. Основних джерел погашення недостатньо для покриття боргу, оскільки небаланс, що утворився внаслідок несвоєчасно ухвалених рішень по тарифах, складає майже 38 мільйонів гривень. ДП "Кіровоградтепло" необхідно погасити борг у сумі майже 60 мільйонів гривень для отримання номінацій на новий опалювальний період, 20 мільйонів з яких – небаланс. Під час засідання зазначалося, що зазначена заборгованість має бути погашена з місцевого бюджету.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool