У Кропивницькому відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС

Квітень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

25 квітня в обласній державній адміністрації відбулось засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням першого заступника очільника Кіровоградської ОДА Сергія Коваленка.

Управління ДСНС в області представив заступник начальника Управління ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Василь Штогрін, який виступив із доповіддю з двох питань: «Про протипожежний захист сільгоспугідь у весняно-літній період та підготовку до зернозбиральної кампанії 2018 року» та «Про заходи щодо попередження нещасних випадків на водних об’єктах області».

Зокрема з питання стану протипожежного захисту сільськогосподарських угідь Василь Штогрін повідомив присутніх, що з настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду щороку ускладнюється обстановка з пожежами та наслідками від них. Згідно з аналізом пожеж, у період з березня по серпень кожного року виникає більше половини пожеж від їх загальної кількості, а збитки від них складають понад 60% від завданих за рік. Особливе занепокоєння викликають пожежі під час жнив. Заступник начальника Управління навів статистику пожеж минулого року, зазначивши в яких районах Кіровоградської області проводилась недостатня робота керівниками сільгосппідприємств в напрямку недопущення пожеж.

Стосовно другого питання доповіді, Василь Штогрін зазначив, що в поточному році в області спостерігається стабілізація кількості загиблих на воді порівняно з таким же періодом минулого року. Слід зазначити, що відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України відповідальність за охорону життя людей покладається на керівників підприємств, установ та організацій, які використовують водні об’єкти з виробничою, оздоровчою чи спортивною метою або для відпочинку людей. Проте робота щодо виконання превентивних заходів із запобігання загибелі людей на водних об’єктах здебільшого організована на низькому рівні.

Таке становище не дає можливості ефективно та вчасно виконувати заходи з попередження загибелі людей на водних об’єктах та запобігати виникненню нещасних випадків на воді.

На завершення доповіді Василь Штогрін надав пропозиції щодо налагодження роботи з боку відповідальних осіб та керівників об’єктів сільського та водного господарства в напрямку попередження пожеж у сільгоспугіддях та загибелі людей на водоймах області.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool