У Кропивницькому відбулося відкриття виставки присвяченої Івану Котляревському

Вересень 06, 2019 | Новини | Переглядів: 735 | Коментарі: 0

У місті Кропивницький в бібліотеці-філії №21 міської централізованої бібліотечної системи відбувся огляд виставки присвяченої 250-літтю від дня народження Івана Котляревського «Вкраїнським словом розпочав співати».

Виставка знайомить читачів з творчістю українського письменника, зачинателя нової української літератури, «енциклопедиста життя українського народу», одного із перших аматорів української драматургії Івана Петровича Котляревського, який встиг за своє життя стати визначним літератором, самовідданим педагогом, талановитим режисером та здібним офіцером.

Читачі мають змогу познайомилися з кількома виданнями «Енеїди», яка є першим літературним текстом, написаним модерною українською мовою. У творі, над яким автор працював біля 30 років показана неповторна індивідуальність українського народу.

Зацікавили відвідувачів і ілюстрації до «Енеїди», виконані різними художниками, як вітчизняними, так і закордонними. Згадали бібліотекарі й ще про два талановиті твори Великого Полтавця – це «Наталка Полтавка» та «Москаль-чарівник». Перший з них набув величезної популярності та став улюбленцем глядачів завдяки талановитій грі знаменитої примадонни театральної сцени Марії Заньковецької та наступних поколінь українських актрис: Наталії Ужвій, Наталії Сумської та інших.

Для ознайомлення користувачів з інтернет-ресурсами, що стосуються життєвого та творчого шляху І. П. Котляревського бібліотекарі підготували спеціальний веб-огляд «Світ Івана Котляревського». 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool