У Кропивницькому відбулося третє засідання сьомої сесії міської ради

Грудень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1083 | Коментарі: 0

Сесія продовжила свою роботу звітуванням голів постійних депутатських комісій, хоча ряд депутатів, зокрема Олег Краснокутський та Олександр Шамардін внесли пропозицію перейти відразу до нагальних питань розгляду галузевих програм соціально – економічного розвитку міста та повернутися до питання зміни ставох земельного податку для гаражних кооперативів.

Проте, такі пропозиції не знайшли підтримки у сесійній залі.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Тож цього дня свій звіт перед колегами тримали голови постійних комісій Михайло Бєжан, Ігор Волков та Микола Гамальчук. Протее, за результатами їх звітів, жодного рішення прийняти не вдалося, як і вирішити долі власне голів комісії щодо підтвердження їхніх повноважень.

Одночасно, голова депутатської фракції "Наш край" Вадим Дрига зробив відповідну заяву щодо позиції фракції. За його словами, вона полягає у недоцільності на поточний момент розгляду звітів голів комісій, яке почалося на попередньому засіданні і внесло деструктивний вплив на роботу депутатського корпусу.

- Сьогодні наша фракція прийшла голосувати за галузеві програми, закрема за програму розвитку житлово – комунального господарства, - наголосив Вадим Дрига. - Ми вважаємо, що звіти голів комісій необхідно розглянути окремо з усіма іншими звітами. Підтримуючи цю позицію, ми не голосуватимемо також і за звіт нашого колеги по фракції Миколи Гамальчука.
І все ж сьогодні були зафіксовані результативні голосування. Депутатіві об’єднали необхідність зниження ставки земельного податку у три рази: з “- 0,1%” на “- 0,03%” для податку за земельнi дiлянки, зайнятi житловим фондом, дачно-будiвельними товариствами, садовими i дачними будинками фiзичних осiб, гаражно-будiвельними, iндивiдуальними гаражами, автостоянками для зберiгання особистих транспортних засобiв громадян, якi використовуються без отримання прибутку.
- Свого часу міська рада при затвердженні ставок земельного податку не врахувала, що для власникiв гаражiв у гаражних кооперативах, а це переважно люди пенсiйного вiку, чи дачники, сплата такого податку буде непосильної, - відзначив депутат Олег Краснокутський. - Фактично люди змушенi будуть платити у десять разi бiльше .

Можливі втрати бюджету від такого рішення оцінив начальник управлiння земельних вiдносин та охорони навколишнього природного середовища мiської ради Родiон Владов. За його інформацією, мова може йти про суму близько 204 тисяч гривень.
Результативним було також голосування по затвердженню Програми розвитку культури і туризму в Кропивницькому на 2017-2020 роки,

Програми підтримання постійної мобілізаційної готовності міста Кропивницького на 2017 рік, Програми фінансового забезпечення нагородження відзнаками міської ради та виконавчого комітету на 2017 рік, Програми з розвитку і управління персоналом в міській раді на 2017 - 2019 роки та Програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків на 2016-2018 роки. Депутати підтримали рішення про звільнення від сплати земельного податку на 2017 рік комунальних підприємств, заснованих міською радою, і сказали так наданню дозволів на розробку проектів землеустрою і передачі у власність земельних ділянок для учасників АТО.
Крім того, за рішенням ради до складу виконавчого комітету введена заступник міського голови Наталія Дзюба.

У той же час, Програма розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки, Програма утримання, благоустрою та розвитку житлово – комунального господарства міста Кропивницького на 2017 – 2021 роки, Програма економічної підтримки засобів масової інформації Кропивницького на 2017 рік не знашли достатньої підтримки у сесійній залі і відправлені на доопрацювання.
У роботі сьомої сесії оголошено перерву. Про дату і час наступного засідання буде повідомлено додатково.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool