У Кропивницькому відбулося штабне тренування щодо виконання завдань в умовах зимового періоду

Жовтень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

26 жовтня у Кіровоградській області відбулося штабне тренування щодо дій органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту під час виконання завдань у складних погодних умовах осінньо-зимового періоду.

За тактичним задумом, протягом 15-16 грудня 2016 року внаслідок переміщення північно-західного циклону на територію центральних областей України випали значні опади у вигляді сильного снігопаду. За інформацією гідрометеорологічного центру України, з 16 грудня на території Кіровоградщини почалось різке зниження температури повітря до -26 С, сильні опади у вигляді снігу.

Погодні умови ускладнює сильний вітер до 15-20 м/с північно-західного напрямку. Різке погіршення погодних умов призвело до ускладнення руху транспорту на автошляхах області, а на окремих ділянках – до його повного припинення. Деякі населені пункти залишились без електропостачання та зв’язку. Виникла загроза припинення діяльності об’єктів господарювання, припинення тепло- та водопостачання.

Штабне тренування проводилося протягом дня. Отримуючи ввідні, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС різних рівнів, оперативна група управління з питань НС департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації, міськвиконкомів і РДА, органи управління спеціалізованих служб цивільного захисту області (районів та міст обласного значення) поступово відпрацьовували спільні дії на випадок ймовірних метеорологічних ускладнень.

Завдяки тренуванню відповідальні особи вдосконалили навички по приведенню підпорядкованих органів управління в готовність до виконання завдань у складних умовах зимового періоду. У ході відпрацювання учбових завдань також було перевірено систему оповіщення населення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Крім того, учасники тренування відпрацювали порядок збору і передачі інформації про надзвичайні ситуації та ухвалу рішень про ліквідацію їх наслідків.

Управління ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool