У Кропивницькому відбулись практичні навчання на потенційно небезпечному об’єкті

Грудень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 776 | Коментарі: 0

12 грудня відбулись тренувальні практичні навчання особового складу 1-го Державного пожежно-рятувального загону У ДСНС в області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на ВАТ «Кіровоградський райагропостач».

Даний об’єкт вважається вибухопожежонебезпечним підприємством, оскільки основні види продукції, що виготовляє підприємство, сировина і компоненти, які використовуються у виробництві, відносяться до легкозаймистих та горючих речовин. 

Згідно із тактичним задумом навчань, внаслідок порушення технологічного процесу в резервуарному парку з сировиною для виробництва розчинників, що розташований у будівлі промислового корпусу, виникла пожежа. На момент прибуття перших підрозділів вогонь поширився на площу близько 60 м2, полум’я швидко розповсюджується по технологічному обладнанню та оздобленню приміщення.

Завдяки правильно вибраному вирішальному напрямку гасіння пожежі та вірному розрахунку необхідної кількості стволів, умовна пожежа не поширилась на значну площу, а була ліквідована на початковому етапі. Мети навчань згідно із тактичним задумом було досягнуто.
Всього до навчань було залучено 4 одиниці техніки та 30 чоловіків особового складу 1-го Державного пожежно-рятувального загону У ДСНС України у Кіровоградській області.

Слід зазначити, що подібні навчання регулярно проводяться на потенційно небезпечних об’єктах області з метою відпрацювання чітких та злагоджених дій пожежно-рятувальних підрозділів зі службами взаємодії та працівниками підприємств, щоб під час реальної надзвичайної ситуації не виникало зволікань, неправильних кроків, які можуть призвести до великих втрат.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool